Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Elnézést kért eltiltása után az argentin válogatott kapusa

A FIFA kétmeccses eltiltással sújtotta a világbajnoki címvédő argentin válogatott első számú kapusát…

(Photo by Martín Fonseca/Eurasia Sport Images/Getty Images)

A FIFA kétmeccses eltiltással sújtotta az argentin válogatott kapusát, Emiliano Martínezt, miután a hálóőr a Kolumbia elleni, 2-1-re elvesztett mérkőzés lefújása után kiütötte a kamerát egy őt felvevő operatőr kezéből, valamint a Chile elleni találkozó után tiszteletlenül ünnepelt a Copa América trófeával.

“Elfogadom a FIFA-szankciót, és elnézést kérek, ha bárkit megbántottam. Az ünneplés pillanatának célja, hogy mosolyt csaljak az emberek arcára, nem szerettem volna tiszteletlen lenni. Természetesen támogatni fogom a csapattársaimat a következő mérkőzéseken, azzal a fájdalommal, hogy nem lehetek ott közöttük. Soha nem állt szándékomban tiszteletlen lenni senkivel, és azt sem értettem, hogy az emberek által kedvelt gesztus sértő lehet, de igyekszem többé nem megbántani senkit, és csak arra koncentrálok, hogy címeket nyerjek az argentin válogatottal és az Aston Villával” – írta a kapus a közösségi oldalán.

A 32 éves kapus 2021 óta összesen 47 alkalommal lépett pályára az argentin válogatott mezében, ebből 34 mérkőzésen gólt sem kapott, összesen pedig 19 találatot szenvedett el. Martínez elévülhetetlen érdemeket szerzett az Albiceleste elmúlt években aratott sikereiből, a 2021-es és a 2024-es Copa América-győzelemből, vagy éppen a 2022-es világbajnoki címből. Mindhárom említett eseményen a torna legjobb kapusának választották meg, tavaly pedig a Jasin-díjat is elhódította.

A dél-amerikai vb-kvalifikációt vezető argentinok így nélkülözni fogják első számú kapusukat a Venezuela elleni idegenbeli és a Bolívia elleni hazai mérkőzésen októberben.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!