Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Man. City: olasz válogatott középpályás érkezhet a sérült Rodri helyére! – sajtóhír

Brit lapértesülés alapján az angol labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Manchester City olasz válogatott középpályást szemelt ki Rodri pótlására…

(Photo by sportinfoto/DeFodi Images via Getty Images)

A The Guardian információi szerint a Manchester City a Torinót erősítő Samuele Ricci megszerzésével pótolná a sérült Rodri megüresedett helyét. A spanyol középpályás mindenképp érzékeny veszteség az angol együttes számára, nem túlzás azt állítani, hogy jelenleg talán a világ legjobbja saját posztján. Ricci értelemszerűen maximum a januári átigazolási időszak alatt érkezhet, a Torinóhoz 2026 nyaráig köti szerződés, a transfermarkt pedig 22 millió euróra becsüli a piaci értékét. 

Samuele Riccit 2022 januárjában az Empolitól vette kölcsön a Torino, majd az idényt követően végleg szerződtették 8,5 millió euró ellenében. A nagy múltú olasz csapatban kétségtelenül meghatározó alaknak számít, az aktuális kiírás folyamán minden találkozón pályára lépett ez idáig, ez szám szerint 8 meccset jelent, összességében pedig eddig 85 mérkőzésen húzhatta fel a klub szerelését. Az olasz válogatottban 2022 júniusában debütált még Roberto Mancini kezei alatt, az Európa-bajnokságot követően pedig Luciano Spalletti is behívta, akinél az eddigi 2 Nemzetek Ligája találkozón rendre kezdőként kapott lehetőséget.