Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: Lewandowski Lionel Messi nyomdokain a Bajnokok Ligájában! – képpel

Mint ismert, az FC Barcelona 5:0-ára győzte le a svájci Young Boys együttesét a Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában. A Barcában duplázott az a Robert Lewandowski, aki utolérte egy igen sajátos mutató tekintetében Lionel Messit.

 

A 36 esztendős lengyel csatárklasszis ugyanis azon futballisták közül, akik legalább 50 alkalommal eredményesek tudtak lenni az elitsorozatban, immáron Lewandowskinak és a korábbi csúcstartó Lionel Messinek a legjobb a hatékonysága, már ami a meccs/gól átlagot jelenti.

Ahogyan az a fenti képen is látszik, Lewandowski mutatója jelenleg 0.79, amivel feljött a képzeletbeli dobogó első fokára, megelőzve olyan korábbi BL-enyéniségeket, mint Cristiano Ronaldo, Ruud van Nistelrooy vagy Karim Benzema.

Érdekesség, hogy a 122 eddigi BL-meccsén 96 találatot jegyző korábbi Aranylabdás klasszis amellett, hogy a folytatásban tovább javíthatja ominózus mutatóját, ezzel párhuzamosan egy másik csúcsot is ostromol, hiszen eddig csupán a már említett Messinek (129) és Ronaldónak (140) sikerült elérni a száz BL-gólt!

 

(Borítókép: Photo by Gongora/NurPhoto via Getty Images)