Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Manchester United: Erik ten Hag szerint ez a szezon még sikeres lesz számukra

Az angol labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Manchester United menedzsere, Erik ten Hag optimistán tekint előre az idényre, és szerinte csapata még sikereket fog elérni. 

(Photo by Charlotte Tattersall/Getty Images)

A Manchester United menedzsere, Erik ten Hag továbbra is magabiztos abban, hogy csapata képes lesz legyőzni a jelenlegi nehézségeit, és megfordítani a szezonját, miközben azt is kijelentette, hogy nem aggódik amiatt, hogy elveszítheti az állását.

A Manchester United vasárnap 3-0-s vereséget szenvedett a Tottenham Hotspur ellen az Old Traffordon, ami nagy nyomást helyezett Ten Hagra, hiszen a csapat jelenleg a Premier League 13. helyén áll. A csapat csak két győzelmet szerzett hat bajnoki mérkőzésből, így Ten Hag pozíciója ismét bizonytalanná vált. A United ezen a héten kulcsfontosságú mérkőzéseket játszik az Európa-ligában a Porto ellen, valamint az élvonalban az Aston Villa ellen, de a holland edző optimista, hogy a csapata idővel jobb eredményeket fog elérni.

„Sikeres lesz a szezonunk. Semmi sem könnyű, de ez nem ad okot pánikra. Meg tudjuk oldani a problémákat, ez a csapat képes rá”

– nyilatkozta Ten Hag a Sky Sportsnak.

Ten Hag szerződését 2026 júniusáig meghosszabbították júliusban, miután a klub az idény végi értékelést követően megtartotta őt menedzserként. A 2023/24-es szezon végén a klub kisebbségi tulajdonosai, az INEOS és Sir Jim Ratcliffe több lehetséges jelöltet is mérlegeltek, köztük Roberto De Zerbit és Thomas Tuchelt, de végül úgy döntöttek, hogy Ten Hag marad a posztján.

Ten Hag első szezonjában megnyerte a Ligakupát, a másodikban pedig az FA-kupát, de a klub gyenge bajnoki szereplése miatt kritikák érték, hiszen a csapat csak a 8. helyen zárt — ami a legrosszabb helyezése, amióta Premier League van. A jelenlegi idény is kihívásokkal teli, hiszen a United mindössze hét ponttal a tabella alsó felében található.

Annak ellenére, hogy sok a találgatás a jövőjéről, Ten Hag továbbra is higgadt maradt, és kijelentette, hogy egyetértes van közte, a klub vezetése és a tulajdonosok között.

„Nem gondolok erre, nem vagyok nyugtalan a jövőm miatt”

— magyarázta.

„A nyáron egyezséget kötöttünk a tulajdonosi körrel és a vezetőséggel. Ezt a megállapodást közösen hoztuk meg, és mindannyian mögötte állunk. Tudjuk, hogy a stratégia az, hogy fiatal játékosokat építsünk be ebben az átmeneti időszakban.”