Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: a címvédő legyőzésével biztosította be alapszakasz-elsőségét az Inter Miami – videóval

Szerdáról csütörtökre virradóra az alapszakaszt vezető Inter Miami a címvédő Columbus Crew vendégeként lépett pályára az MLS legutóbbi játéknapján…

(Photo by Jason Mowry/Getty Images)

A bajnokságot vezető Inter Miami izgalmas mérkőzésen 3-2-es győzelmet aratott a címvédő Columbus Crew ellen. A Crew akár már bő öt perc után megszerezhette volna a vezetést, Cucho azonban lesről indulva tüzelt közelről a léc alá. Az első játékrész derekánál Weigandt révén a vendégek is csak egy érvénytelen gólt tudtak szerezni. Bár a házigazda többet veszélyeztetett, az első félidő legvégén az Inter Miami került lépéselőnybe. Lionel Messi előbb az utolsó percben két ember közt kiugorva talált be közelről, majd a ráadás pillanataiban a tizenhatos előteréből egy gyönyörű szabadrúgásgóllal volt eredményes. A térfélcsere után a Columbus az első támadásából eredményes volt, miután az Inter Miami védői képtelenek voltak felszabadítani, Diego Rossi húsz másodperc elteltével a hálóba lőtt. Két perccel később a floridaiak máris visszaállították a kétgólos különbséget, Schulte kapus nem tudott lehúzni egy felívelést, a lesipuskás Luis Suárez pedig a kapus feje felett a kapuba fejelt. Bő tíz perccel később a hazaiak tizenegyest harcoltak ki, melyből Cucho Hernández ismét közelebb zárkóztatta az övéit. Kisvártatva azonban a címvédő tíz emberre fogyatkozott, Camacho kapta meg a második sárga lapját. A hazaiak emberhátrányban is becsülettel próbálkoztak a felzárkózásért, azonban képtelenek voltak kiegyenlíteni. A legnagyobb lehetőség alkalmával az utolsó tíz percen belül kaptak egy újabb büntetőt, másodszor azonban Callender hárítani tudta Cucho lövését, a vendégek pedig megtartották előnyüket a lefújásig.

Győzelmével az Inter Miami bebiztosította az alapszakasz megnyerését és a Supporters’ Shield elhódítását. Messi a 17. mérkőzését követően 17 góllal és 16 előkészítéssel rendelkezik az MLS 2024-es idényében.

Columbus Crew – Inter Miami 2-3 (0-2)
Gólszerzők: D. Rossi (46.), Cucho Hernández (61. – büntetőből), ill. Messi (45., 45+5.), L. Suárez (48.)
Kiállítva: Camacho (63.), ill.

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore

Standings provided by Sofascore