Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Gulácsi: “A címeres mezt viselni mindig a legnagyobb megtiszteltetés egy játékos karrierjében”

A magyar válogatott aktuális keretéből kimaradt a nemzeti együttes korábbi első számú kapusa…

(Photo by Jan Fromme – firo sportphoto/Getty Images)

Az RB Leipzig magyar válogatott kapusa, Gulácsi Péter az elmúlt napokban felröppent találgatások után tiszta vizet öntött a pohárba, és csütörtök reggel az alábbi üzenetet jelentette meg egy Instagram-sztoriban:

“Az elmúlt napok találgatásai és helytelen fordításai miatt szeretném tisztázni a kialakult helyzetet, Azzal a kéréssel fordultam a szövetségi kapitány felé egy héttel ezelőtt, hogy a következő két válogatott összetartásra ne hívjon meg.

Az egy éves kihagyásom óta most először van olyan megterhelésem, ahol folyamatosan heti két mérkőzésünk van a Bundesligában, a Bajnokok Ligájában és a Német Kupában, egészen Karácsonyig. 34 évesen, tanulva a sérülésemből és az ahhoz vezető okokból, szeretnék időt adni magamnak a fizikális és mentális regenerációra. Nem csak a rengeteg mérkőzés, hanem a folyamatos utazás és a meccsek közötti kevés edzés lehetőség miatt is.

10 éve vagyok magyar válogatott, voltam már harmadik, második és első számú kapusa is a csapatnak, minden szerepben számíthatott rám az akkori szövetségi kapitány, ezalatt a 10 év alatt összeadva több, mint egy évet töltöttem válogatott edzőtáborokban. A címeres mezt viselni mindig a legnagyobb megtiszteltetés egy játékos karrierjében. Szeretnék még évekig a legmagasabb szinten játszani, ezért most az eszemre hallgattam a szívem helyett.

A jövővel kapcsolatban abban maradtunk a kapitánnyal, hogy a márciusi összetartás előtt újra beszélünk. Hajrá magyarok!” 

Az RB Leipzig kapuját nagyszerű formában védő 34 esztendős kapus 2014 óta 58 mérkőzésen lépett pályára a magyar válogatott színeiben.