Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Magyar állampolgár lett a Puskás Akadémia vezetőedzője

A Puskás Akadémia felvidéki származású edzője letette a magyar állampolgársági esküt…

(Photo by Gabriele Maltinti/Getty Images)

A Puskás Akadémia hivatalos honlapja számolt be róla, hogy a felcsúti klub vezetőedzője, Hornyák Zsolt ünnepélyes keretek közt letette a magyar állampolgárságo az akadémia Sport- és Konferenciaközpontjában.

Az országos hatáskörű Eskütételi Iroda közreműködésében szervezett ünnepélyes eskütételi ceremónián először Felcsút polgármestere, Mészáros László köszöntötte Hornyákot, akinek Balogh-Madár Emese miniszteri biztos vezényelte le az állampolgársági eskütételi szertartást. A szakember ezután átvette a honosítási okiratot, majd boldogan adott interjút – immáron magyar-szlovák kettős állampolgárként.

A köbölkúti származású Hornyák Párkányban született, fiatalon Pozsonyba került, majd felnőtt labdarúgóként négy Szlovák Kupa-győzelem mellett egy csehszlovák, valamint öt szlovák bajnoki címet szerzett három különböző csapat színeiben, és bemutatkozhatott a szlovák válogatottban. Játékoskarrierje során később megfordult Oroszországban, illetve Cipruson is, végül Csehországból vonult vissza. Vezetőedzői pályafutása Örményországban vette kezdetét a 2010-es évek elején, örmény bajnoki címet és két Szuperkupát is nyert Jerevánban. Ezután rövid ideig dolgozott Máltán és Oroszországban, majd 2019-ben a cseh Slovan Liberectől tette át székhelyét Magyarországra, és a Puskás Akadémia vezetőedzője lett.

Hornyák azóta összesen 206 tétmérkőzésen irányította a csapatot, mellyel az NB I leghosszabb ideje hivatalban lévő edzője, ráadásul a vezetésével a felcsútiak történetük legjobb eredményeit érték el, hiszen az elmúlt öt szezonban összesen három bronzérmet és egy ezüstérmet szereztek az élvonalban, és a nemzetközi porondon is kipróbálhatták magukat.