Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: több hétre elvesztette egyik legjobb formában lévő játékosát a Borussia Dortmund!

A német bajnokságban (Bundesliga) szereplő Borussia Dortmund együttese sérülés miatt több hétig nem számíthat egyik legjobb játékosára, Karim Adeyemire.

(Photo by Jan Fromme – firo sportphoto/Getty Images)

A Dortmund együttese a mai nap folyamán közösségi oldalain tudatta, hogy a következő hetekben nem számíthat sérülés miatt Giovanni Reynára, Julien Duranvillre és Karim Adeyemire. A sárga-feketéket a legsúlyosabban ebből a trióból Adeyemi kiesése érinti, hiszen a 22 éves támadó kiválóan kezdte az idényt. A német játékos a hétközi Celtic ellen 7:1-re megnyert BL-mérkőzésen is remekelt, ahol egy mesterhármassal vette ki a részét a kiütéses sikerből. Adeyemi ugyanakkor ezen a mérkőzésen szedett össze egy sérülést, ami miatt a második félidő elején le is kellett cserélni.

A támadó fájdalmat érzett a jobb combjában, és a hírek szerint az orvosi vizsgálatok izomrostszakadást állapítottak meg nála, ami miatt 3-4 hétig a partvonalra szorult, és leghamarabb a válogatott szünet után, november elején térhet majd vissza. A 22 éves futballista kiválása azért érintheti érzékenyen a Dortmundot, mert Adeyemi kiválóan indította a szezont, 8 mérkőzést követően 5 gól és 5 gólpassz áll a neve mellett.