Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: Jota gólja elég volt, sorozatban harmadik bajnokiját is megnyerte a listavezető Liverpool! – videóval

Az angol bajnokság (Premier League) 7. fordulójának nyitó mérkőzését a listavezető Liverpool játszotta, akik a még nyeretlen Crystal Palace otthonában léptek pályára.

(Photo by Andrew Powell/Liverpool FC via Getty Images)

Jól kezdődött a mérkőzés a listavezető szempontjából, hiszen már nagyon korán fel tudták törni, a betömörülő Palace védelmet. A 9. percben Tsimikas kiváló passzával Gakpo került jó helyzetbe a bal szélen, majd a centerezése tökéletes volt Jota számára, aki a védőjét megelőzve közelről a hálóba talált, 0-1! A folytatásban is nagy fölényben futballozott a Liverpool, de az újabb nagy helyzetig a játékrész második feléig kellett várni. A 27. percben Gakpo próbálta meg a bal felsőbe tekerni a labdát, de a lövése célt tévesztett. Egy perccel később Alexander-Arnold tizenhatoson kívül elengedett lövésénél kellett nagy bravúrt bemutatnia Hendersonnak, aki nagy bravúrral védte a jobb alsóba tartó labdát. A 34. minutumban Jota duplázhatta volna meg a góljai számát, miután Gravenberch középre tett labdáját senkitől sem zavartatva lőhette el 12-13 méterről, de nagyon rosszul találta el a játékszert, így nem született újabb találat. A szünet előtti utolsó pillanatokban az első Palace helyzetet is fel lehetett jegyezni, miután Sarr tudott kapura lőni a tizenhatoson belül, de a bal alsóba tartó lövésére bravúrral leért Alisson, így a Liverpool egygólos előnnyel vonulhatott a szünetre.

A második játékrész első veszélyes helyzete az 57. percben alakult ki, amikor van Dijk ívelése találta meg a tizenhatoson belül Salahot, akinek a közeli próbálkozását nagy bravúrral védte Henderson. A 62. percben Alexander-Arnold beívelt szabadrúgása Jota fejesét találta meg, a portugál támadó próbálkozása azonban elkerülte a kaput. A 64. minutumban Nketiah tudott veszélyeztetni, a tizenhatos vonaláról leadott lövését viszont Alisson gond nélkül hárítani tudta. A 70. percben újabb védésre volt szükség a brazil kapustól, aki ezúttal Eze léc alá tartó bombáját tolta ki szögletre, majd az ezt követő beadásnál Chalobah kísérletét is fogta a Liverpool hálóőre. A 84. percben egy labdavesztést követően hatalmas lehetőség adódott a Palace előtt, Eze azonban gyenge befejezést választott, amit hárítani tudott a megsérülő Alisson helyére beálló Jaros. A véghajrá perceit a Liverpool játékosok okosan lepörgették a Palace térfelén, így nem épp a legjobb játékával, de begyűjtötte a három pontot Arne Slot csapata.

Crystal Palace – Liverpool 0-1 (0-1)
Helyszín:
Selhurst Park Vezette: S. Hooper
Gólszerző: -ill.
Jota (9.)
Sárga lapok:
Lerma (71.), Hughes (73.), Sarr (74.), Nketiah (76.) ill. Gakpo (31.), Mac Allister (43.)
Kiállítás:
ill.-

Crystal Palace: Henderson – Chalobah (Kamada 88.), Guehi, Lacroix – Mitchell (Mateta 60.), Lerma, Wharton (Hughes 60.), Munoz (Clyne 17.) – Eze, Nketiah, Sarr Vezetőedző: Oliver Glasner

Liverpool: Alisson (Jaros 79.) – Alexander-Arnold, Konaté, van Dijk, Tsimikas (Robertson 79.) – Gravenberch, Mac Allister (Szoboszlai 46.) – Salah (Diaz 73.), Jones (Endo 89.), Gakpo – Jota Vezetőedző: Arne Slot

A mérkőzés összefoglalója:

A 7. forduló eredményei és további programja:

Szombat:
Crystal Palace – Liverpool 0-1
16:00 Arsenal – Southampton (Tv: Match 4)
16:00 Brentford – Wolverhampton
16:00 Leicester City – Bournemouth
16:00 Manchester City – Fulham (Tv: Spíler 1)
16:00 West Ham United – Ipswich Town
18:30 Everton – Newcastle United (Tv: Spíler 1)

Vasárnap:
15:00 Aston Villa – Manchester United (Tv: Match 4)
15:00 Chelsea – Nottingham Forest (Tv: Spíler 1)
17:30 Brighton – Tottenham (Tv: Spíler 1)

A bajnokság aktuális állása:

Az állást biztosítja a Sofascore