Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: kiütéses győzelmet aratott a magyar futsal-válogatott

A magyar férfi futsal-válogatott a hétvégén két felkészülési mérkőzést játszik Szombathelyen Ausztria ellen…

(Photo by Rico Brouwer/Soccrates/Getty Images)

A magyar futsal-válogatott a szombati felkészülési mérkőzésen 11-0-s győzelmet aratott Ausztria felett a Haladás Sportkomplexumban.

A magyar csapat már a 3. percben megszerezte a vezetést az osztrákok ellen: Suscsák Máté tette bele a lábát egy jobbról belőtt lecsorgó labdába. Aztán pedig egy percen belül Hadházi Sándor balról középre passzolt labdájából Szabó Lajos lőtt újabb gólt kilenc méterről, majd egy kontrából, úgy 11 méterről Fekete Márk bombázott a kapuba. Az első félidőben további három magyar gól született még: Suscsák előbb egy szóból talált be ismét, majd Rafinha centerezését váltotta gólra, aztán a csapatkapitány, Dróth Zoltán a 159. válogatott meccsén megszerezte a 106. gólját a nemzeti csapatban egy gyönyörű támadás végén.

A második félidőre így már csak az volt a kérdés, hány gól lesz a két csapat között a meccs végére. Szabó és Fekete is megszerezte a második találatát, a kettő között pedig Szentes Bíró Tamás is gólt lőtt, majd Rafinha és Rutai Balázs is feliratkozott a gólszerzők közé. A magyar válogatott végül 11-0 arányban győzött.

“Gratulálok a fiúknak, mert annyira nem volt könnyű dolgunk, mint amit az eredmény sugall, saját magunknak köszönhetjük, hogy ilyen sok gólt tudtunk szerezi. A fiúk meghallgatták a kérésem, végig odafigyelve, koncentráltan és fegyelmezetten játszottunk, és kellően hatékonyak voltunk az ellenfél kapuja előtt is. Holnap újra megmérkőzünk az osztrák csapattal, de hiba lenne a mai eredményből kiindulni, csak akkor tudunk eredményesek lenni, ha a visszavágón is hasonló hozzáállással, ugyanekkora koncentrációval játszunk” – mondta a mérkőzés végén Sergio Mullor szövetségi kapitány.

A két csapat vasárnap 13 órától ismét összecsap egymással Szombathelyen.

Magyarország – Ausztria 11–0 (6–0)
Gólszerzők: Suscsák (3., 17.,18.), Szabó L. (4., 25.), Dróth Z. (20.), Fekete M. (8., 30.), Szentes Bíró (26.), Rafinha (36.), Rutai (38.), ill.