Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Súlyos sérülést szenvedett a Real Madrid Eb-győztes klasszisa

Rendkívül súlyos sérülést szenvedett a spanyol labdarúgó-bajnokság (La Liga) 9. fordulójában Dani Carvajal a Real Madrid – Villarreal találkozón, a rutinos hátvédet hordágyon kellett levinni a pályáról…

(Photo by Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images)

Vezéráldozattal járt a Real Madrid győzelme a Villarreal szemben, a mérkőzés ráadásában Yeremy Pino és Dani Carvajal találkoztak össze, melyből a rutinos spanyol hátvéd jött ki nagyon rosszul. Az esetnél mindkét futballista a labdát szerette volna megszerezni, Carvajal értelemszerűen felszabadítani akart, a labdáért való csata során a jobb lába beszorult az érkező Pino lábai közé, az esetet követően egyből a földre került a 32 esztendős hátvéd és hatalmas ordításba kezdett. Carvajalt hordágyon kellett levinni, közben a veterán hátvéd könnyeivel küzdött. Később az Eb-győztes futballista saját instagram oldalán számolt be arról, hogy keresztszalag szakadást szenvedett, ennek következtében kijelenthető, Carvajal számára véget ért a 2024/2025-ös szezon.

Dani Carvajal a 2012/2013-as szezont a Bayer Leverkusennél töltötte, ám jó teljesítménye miatt egy idény után a Real Madrid vissza is vásárolta. Gyorsan bekerült a “Királyi gárda” kezdőjébe, az elmúlt években kétségtelenül a klub meghatározó alakjának számít. A kisebb/nagyobb sérülések korábban sem kerülték el, az eddigi leghosszabb kiesése a 2020/2021-es kiíráshoz kötődött. Carvajal mindent egybe véve ez idáig 427 mérkőzésen lépett pályára a Real Madridban, ezeken 14 találatot és 65 gólpasszt jegyzett. Társaival többek között négy bajnoki címet, hat Bajnokok Ligáját és két Király-kupát zsebelt be. A spanyol válogatottban szintén kulcsfigurának számít, hatalmas részt vállalt a 2024-es Eb-győzelemben, eddig 51-szer húzhatta fel magára a címeres mezt.