Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: elképesztő második félidőt produkálva, kétgólos hátrányból győzte le a Brighton a Tottenhamet – videóval

Az angol bajnokság (Premier League) 7. fordulóját a Tottenham Hotspur és a Brighton & Hove Albion összecsapása zárta. A mérkőzésen a Spurs kétgólos előnyt szórakozott el, a Sirályok pedig hátrányból felállva győzedelmeskedtek. A Brighton ezzel meg is előzte a Tottenhamet a tabellán.

(Photo by Sebastian Frej/MB Media/Getty Images)

Nagyon jól kezdte a Tottenham a mérkőzést, szinte levegőhüz sem hagyta jutni a Brightont. A 22. percben Werner talált be, de hiába ünnepelt, a gólt les miatt érvénytelenítették. Egy perccel később azonban már örülhetett a Tottenham, hiszen most érvényes találattal szerzett vezetést: egy szép és gyors támadás végén Johnson kapott remek passzt a kapu előterében és laposan ellőtte a labdát a bal alsó sarokba. Ezt követően kicsit megfordult a meccs, és a Brighton szorította be a Tottenhamet. A 32. percben közel is állt az egyenlítéshez a hazai csapat, amikor Welbeck vette át jól a labdát, majd messze a kapu jobb oldala mellé lőtt. Hiába játszott jobban a Brighton, a 38. percben mégis a Spurs szerezte meg a második találatát, ekkor Werner passzol Maddison elé, aki a tizenhatoson belülről kilőtte a jobb alsó sarkot. A játékrész végén még próbálkozott egy-két lövéssel a Brighton, azonban ezek is pontatlanok voltak, így a szünetig már nem változott az eredmény.

A második félidőt azonban nagyon jól kezdte a Brighton, hiszen a 48. percben szépíteni tudott a hazai csapat: Mitoma pontos beadást küldött a kapu elé, amit Minteh a jobb alsó sarokba ment. Jól játszott a Brighton, ami meglepte a Spurst, különösen Mitoma lubickolt ma a szerepében. Az 58. percben így már érkezett is az egyenlítés: ismét Mitoma vette ki a részét a támadásból, aki jól ugratta ki Ruttert, a francia támadó pedig három védőt is kicselezve a jobb alsó sarokba lőtt. Nagyon ráérzett a játékra a Brighton, és a 66. percben már érkezett is a vezető találatuk: Rutter beadása után Welbeck fejelt közvetlen közelről a kapu közepébe, Vicario tehetetlen volt. A Tottenham a gólt követően próbálkozott ugyan, de nem volt elég éles. A legnagyobb helyzetük a 84. percben volt, amikor Udogie kapott pontos labdát és egy az egyben vihette a kapusra, majd eltekerte a kapu bal oldala felé, deVerbruggen számított erre, és hatalmas vetődéssel védi a próbálkozást. Nem kellett megerőltetnie magát a Brightonnak, hogy kihúzza a végéig, és végül már nem is változott az eredmény.

Brighton – Tottenham 3-2 (0-2)
Helyszín:
Amex Stadion (Brighton) Vezette: David Coote
Gólszerzők:
Minteh (48.), Rutter (58.), Welbeck (66.) ill. Johnson (23.), Maddison (37.)
Sárga lapok:
Igor (34.), Verbruggen (80.) ill. Udogie (68.), Kulusevski (69.)
Kiállítás:
– ill. –

Brighton: Verbruggen, Dunk, Webster (Igor, 9.), Kadioglu (Estupinán, 46.), Veltman, Rutter (Enciso, 74.), Hinshelwood, Baleba (Wieffer, 74.), Welbeck, Mitoma, Minteh (Gruda, 87.). Vezetőedző: Fabian Hürzeler

Tottenham: Vicario, van de Ven, Romero, Udogie, Pedro Porro, Bentancur (Bissouma, 79.), Maddison (Moore, 86.), Kulusevski, Solanke, Werner (Sarr, 80.), Johnson. Vezetőedző: Ange Postecoglou

A 7. forduló eredményei:

Szombat:
Crystal Palace – Liverpool 0-1
Arsenal – Southampton 3-1
Brentford – Wolverhampton 5-3
Leicester City – Bournemouth 1-0
Manchester City – Fulham 3-2
West Ham United – Ipswich Town 4-1
Everton – Newcastle United 0-0

Vasárnap:
Aston Villa – Manchester United 0-0
 Chelsea – Nottingham Forest 1-1
Brighton – Tottenham 3-2

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore