Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hátrányos helyzetű falvak szerepelhetnek a Puskás Akadémián

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Sportegyesülete negyedik alkalommal rendezi meg a FETE Kupát Felcsúton…

(Photo by David Balogh/Getty Images)

Az MLSZ hivatalos oldalán számolt be róla, hogy a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Sportegyesülete október 13-án, vasárnap immár negyedik alkalommal rendezi meg a nehéz sorsú gyermekeket megmozgató országos bajnokságot, a FETE Kupát a Puskás Akadémia pályáin.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat által koordinált Felzárkózó települések programban a sport, azon belül is a labdarúgás a szociális munka része. A hátrányos helyzetű falvakban élő gyerekek számára szervezett heti rendszerességű edzések és mérkőzések hasznos időtöltést kínálnak, értéket közvetítenek és közösséget építenek. Ezen sportmisszióhoz kapcsolódva rendezik meg évről évre a felzárkózó települések labdarúgó országos bajnokságát is, a FETE Kupát.

A Felzárkózó települések programban részt vevő közel 500 fiatal labdarúgó az év első felében régiós selejtezőkön vívta ki a továbbjutást. A FETE Kupán három korosztályban (U10, U12, U15) 38 csapat lép pályára. Idén először csatlakoznak a gyermekotthonok legjobb csapatai is. A döntőbe jutott együttesek az előző évekhez hasonlóan a Pancho Arénában játszhatják le a döntőt.

A felzárkózó települések fiatal tehetségeit célzó program megvalósításában a Magyar Labdarúgó Szövetség is részt vesz: a 2023-ban alakult FETE-válogatottnak (U12, U16) edzéslehetőséget kapnak Telkiben, illetve a játékosok címeres mezben léphettek pályára mérkőzéseiken. A tavalyi Fair play-díjas tiszaburai csapat személyesen búcsúztathatta az Eb-re kiutazó férfi A-válogatott játékosait, akik autogramokkal és fotókkal kedveskedtek a FETE Kupa résztvevőinek.