Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Visszakerülne a felnőtt válogatottba a magyar támadó

A magyar U21-es válogatott utolsó Eb-selejtezői előtt a csapat Németországban légióskodó támadója osztotta meg a gondolatait a nyilvánossággal…

(Photo by Lars Baron/Getty Images)

A magyar U21-es válogatott Németországban légióskodó támadója, Németh András az M4 Sportnak adott interjúban beszélt a kilátásokról:

“Vasárnap egy körül értem haza, ittam egy kávét és már jöttem is Telkibe. Szerintem az elkövetkező két mérkőzésen mindenki magának tud bizonyítani, felérhetjük csapatszinten, hol is tartunk, és remélem, mindenki kiadja a maximumot.”

A Málta elleni mérkőzésről elmondta, az idegenbeli siker ellenére nem lesz könnyű, mindent bele kell tenniük, hogy nyerjenek. A belgák keretében pedig több volt csapattársa is szerepel, akikkel még Genkben játszott együtt.

“Nem tudom, mekkora előny lesz, hogy ismerem őket, de beszélgettem már velük, ők is várják. Csapatként kell működnünk, hogy sikeresek legyünk” – fűzte hozzá a támadó.

Németh utolsó két mérkőzését játssza majd az U21-es válogatottban, talán a legkülönlegesebb emléke a lengyelek elleni hazai találkozó volt, amikor két gólt szerzett. Összesen 16 meccsen 8 gólnál jár a korosztályban. Mindeközben klubszinten a Hamburger SV-től az alsóházi Münsterhez került kölcsönben.

“Jól érzem magam, jó a kapcsolatom a csapattal és az edző is bízik bennem, folyamatosan kezdek, ami fontos abból a szempontból is, hogy annyi mérkőzés legyen a lábamban, hogy az A válogatottba is beférjek. Amikor nem játszik egy játékos, nehezen bírja mentálisan, szóval most jólesik a játék. Tíz-tíz góllal és gólpasszal elégedett lennék. Most egyelőre mindent megteszek a Münsternél, aztán remélem, legközelebb a felnőttválogatottba kapok meghívót” – határozta meg céljait.