Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Maldini család harmadik tagja is pályára léphet az olasz válogatottban

Az olasz válogatott legfrissebb keretébe a Monza fiatal játékosa is bekerült…

(Photo by Claudio Villa/Getty Images)

Az olasz válogatott edzőtáborában részt vesz Daniel Maldini is, akinek minden esélye megvan arra, hogy a következő Nemzetek Ligája-mérkőzéseken debütáljon a nemzeti színekben.

“Fantasztikus érzés fog el, ahogy az edzőközpontban sétálva meglátom a nagyapám és az édesapám képeit. Büszke vagyok arra, hogy itt lehetek. Szoros a kapcsolatom a családtagjaival, de nem sokat beszéltünk erről. Természetesen apám nagyon boldog, ahogy a többiek is, de sosem kértem ki a tanácsát arról, hogyan cselezzem ki a védőket. Úgy érzem, megérte várni, igyekszem élni az eséllyel.”

Daniel édesapja, Paolo Maldini 1988 és 2002 között 126 mérkőzésen lépett pályára az olasz válogatottban, míg nagyapja, Cesare Maldini 14-szeres válogatott volt 1960-tól 1963-ig, majd később asszisztensként és szövetségi kapitányként is tevékenykedett az Azzurrinál.

Felmenőihez hasonlóan, Daniel Maldini szintén az AC Milannál nevelkedett, de az előző szezonbeli kölcsön után az elmúlt nyáron végleg a Monzához került. A 22 éves támadó középpályás hét meccsen egy gólt szerzett a Serie A aktuális idényében.

Az olasz válogatott csütörtökön Belgium, jövő hétfőn pedig Izrael ellen lép pályára a Nemzetek Ligájában.