Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: két mérkőzést vív Skócia ellen az U19-es válogatott

A magyar U19-es válogatott csütörtökön és vasárnap Skócia ellen játszik felkészülési mérkőzést Debrecenben…

(Photo by Nick Potts/PA Images via Getty Images)

A magyar U19-es válogatott a novemberi Európa-bajnoki selejtezőket megelőző utolsó két felkészülési mérkőzéseit Skócia korosztályos válogatottja ellen vívja csütörtökön és vasárnap Debrecenben.

A mieink csütörtökön 16 órakor, majd vasárnap 11 órakor fogadják a skótokat a debreceni DEAC-stadionban.

Az aktuális keretbe a 2006-os születésű játékosok mellett néhány fiatalabb labdarúgó is meghívót kapott, így a Dunaszerdahelyen játszó Bősze Levente, a fehérvári Kovács Patrik, valamint a Puskás Akadémia védője, Vitályos Viktor.

“Szeretném, ha a skótok ellen ott folytatnánk, ahol a Vilotic-tornán abbahagytuk. A szeptemberi, szerbiai viadalon biztató teljesítményt nyújtottunk, és a három mérkőzésből kettőn az eredmény is pozitív volt. Bízom benne, hogy a játékosok gyorsan felveszik a ritmust, kevesebb időt kell az ismétlésre szánni, és egy újabb lépést tudunk tenni előre. A legutóbbi mérkőzéseken stabil volt a csapat, de szeretnénk védekezésben tovább javulni, nagyobb hangsúlyt helyezünk a hosszú labdák levédekezésére, támadásban pedig a védővonal mögötti területek hatékony megjátszására. A skót válogatott erős csapat, várhatóan igyekszik majd nyomás alatt tartani bennünket, de bízom benne, hogy jó eredményekkel zárjuk az összetartást, és kellő önbizalommal tudunk nekivágni az Eb-selejtezőknek” – mondta Jeremiás Gergő szövetségi edző az mlsz.hu-nak.

A magyar U19-es válogatott aktuális kerete

Kapusok: Yaakobishvili Áron (FC Barcelona), Lehoczki Bendegúz (Puskás Akadémia), Engedi Márk (DVSC)
Hátvédek: Stumpf Gábor (MTK Budapest), Kuzma Hunor (Békéscsaba), Umathum Ádám (Csákvár), Almeida Milan (CD Feirense), Vitályos Viktor (Puskás Akadémia)
Középpályások: Varga Zétény (DVTK), Bősze Levente (DAC), Győrfi Milán (Paks), Galántai Tamás (Torino), Szamosi Ádám (Bp. Honvéd), Kern Martin (Sturm Graz), Hornyák Csaba (DVSC), Girsik Attila (Vasas), Kopácsi Áron (Ajka)
Támadók: Vidnyánszky Mátyás (DAC), Bagi Ádám (Ferencváros), Szabó Szilárd (Soroksár), Simon Benedek (Bp. Honvéd), Kovács Patrik (Fehérvár FC)