Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2026: Argentína egy pontot szerzett Venezuelában – videóval

A 2026-os világbajnokság dél-amerikai selejtezősorozatának csütörtöki játéknapján a címvédő Argentína Venezuelában, Kolumbia pedig Bolíviában lépett pályára…

(Photo by Edilzon Gamez/Getty Images)

A világbajnoki címvédő Argentína 1-1-es döntetlent ért el Venezuela vendégeként Maturínban igencsak vizes talajú pályán. A mérkőzés elején mindkét csapat ismerkedett az extrém körülményekkel, hiszen a labda a legváratlanabb pillanatokban állt meg a játéktéren, így meglehetősen kezdetleges játék alakult ki. Az első negyedóra végéhez közeledve Messi kapu elé ívelt szabadrúgását Romo kapus kivetődve védte, a lecsorgó labdát pedig Nicolás Otamendi az ötös előteréből a hálóba kotorta, és megszerezte a vezetést az argentin válogatott javára. A hazaiak veszélyes támadásokat vezettek és bátran próbálkoztak távoli lövésekkel, Rulli kapus azonban magabiztosan fogta a kísérleteket. A hazaiak jobban tudtak alkalmazkodni az extrém körülményekhez és védekezésre kényszerítették az argentinokat, de képtelenek voltak kiegyenlíteni a meccs állását az első félidőben. A térfélcsere után is folyamatosan támadott Venezuela, leginkább a pontrúgások után alakítottak ki helyzeteket. Rulli egy darabig bravúros védésekkel óvta meg kapuját a góltól, azonban 65. percben Soteldo bal oldali beadását követően Salomón Rondón fejesénél már ő is tehetetlen volt, a hazai csapat kiegyenlítette a találkozó állását. Ezt követően az argentinok igyekeztek támadásokat vezetni az előny visszaszerzése érdekében, nem sokkal később Messi kiugrásánál Romo hárított, és a további lehetőségek is kihasználatlanul maradtak, így a listavezető meccse döntetlennel végződött.

Venezuela – Argentína 1-1 (0-1)
Gólszerzők: S. Rondón (65.), ill. Otamendi (13.)

 

A csütörtöki játéknapon Bolívia tovább folytatta jó szereplését, ugyanis a magaslati körülmények között hosszú ideig emberhátrányban játszva 1-0-ra legyőzte a régóta veretlen Kolumbiát. A La Verde sokkal jobban kezdte a 4150 méteres tengerszint feletti magasságban rendezett találkozót, a kolumbiaiak jóval lassabban mozogtak és minden erejükkel a védekezésre koncentráltak, de C. Vargas kapus rendre hárította a hazai próbálkozásokat. Húsz perc elteltével H. Cuellar felvágta a gólhelyzetben kilépő R. Martínez, melyért azonnali piros lapot kapott, Bolívia így tíz emberre fogyatkozott. Ezt követően a kolumbiaiak előtt adódott több lehetőség, a Martínez sérülése miatt pályára lépő J. Córdoba közvetlen közelről azonban a kapufát, majd a következő helyzeténél az oldalhálót találta el. Az első félidőben nem született gól. Az emberelőnyben játszó Kolumbia a második félidőben is fölényben futballozott, Viscarra kapus azonban remek védésekkel óvta meg kapuját a góltól. Bolívia egyik kósza ellentámadása az 58. percben célba ért, amikor Miguelito nagyszerű cselek után alaposan kipókhálózta a hosszú felsőt, és megszerezte a vezetést az övéi számára. Luis Díazék hiába igyekeztek, a legnagyobb lehetőségeket is elpuskázták, Viscarra kapus önfeláldozó védéseket mutatott be és nem egyszer a szerencsével sem állt hadilábon, így Bolívia otthon tartotta a három pontot. A kolumbiai válogatott 2022. februárja óta először kapott ki újra rendes játékidőben, egyúttal az első vereségét szenvedte el a mostani selejtezősorozatban, és a második helyen nem tudott közelebb kerülni az argentinokhoz.

Bolívia – Kolumbia 1-0 (0-0)
Gólszerző: Miguelito (58.), ill.
Kiállítva: H. Cuellar (21.), ill.

A selejtezősorozat aktuális állása

Standings provided by Sofascore

 

A dél-amerikai kvalifikációból az első hat helyezett automatikusan kijut a következő világbajnokságra, míg a hetedik helyen végző csapat pótselejtezőt fog játszani a részvételért.

A 8. forduló eredményei

Bolívia – Kolumbia 1-0
Ecuador – Paraguay 0-0
Venezuela – Argentína 1-1
Chile – Brazília 1-2
Peru – Uruguay, szombat 03:30

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!