Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NL: Dibusz ugyanúgy készül, mintha ott lenne Gulácsi

A magyar válogatott októberben újabb két mérkőzést vív a Nemzetek Ligájában…

(Photo by Rolf Vennenbernd/picture alliance via Getty Images)

Miután Gulácsi Péter a Nemzetek Ligája hátralévő részére lemondta a válogatottbeli szereplést, így Dibusz Dénes lett a magyar csapat első számú kapusa. A Ferencváros hálóőre a molcsapat.hu részére beszélt az új helyzetről:

“A legutóbbi szezont Gula sérülése miatt én védtem végig, szóval nem újdonság számomra a mostani helyzet, és egyébként sem nagyon szeretek a saját feladatomon kívül mással foglalkozni. Nem viheti most el semmi a fókuszt, hiszen fontos mérkőzések várnak ránk, tippelgetni pedig nem szeretnék. Szorítkozzunk a tényekre: Gula döntése a következő négy meccset érinti, én pedig ugyanúgy készülök az előttünk álló meccsekre, mintha itt lenne velünk ő is.”

“Sem fizikálisan, sem mentálisan nem könnyű fenntartani a lehető legmagasabb szintet, de már nem vagyok fiatal kapus, megvan a rutinom ahhoz, hogy kezelni tudjam a helyzetet. Az edzésterhelés porciózása, illetve a regeneráció a kulcs. Ahhoz, hogy néhány naponta egy játékos a legjobbját tudja nyújtani, szükség van szakemberek segítségére is, és én ebből a szempontból is szerencsés vagyok, hiszen mind a klubomban, mind a válogatottnál kiváló stáb dolgozik velünk” – tette hozzá Dibusz.

A magyar válogatott péntek este 20:45-től Hollandiát látja vendégül a Puskás Arénában.