Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: hosszabbít holland válogatott játékosával az Atalanta! – sajtóhír

Nicoló Schira információi szerint az olasz labdarúgó-bajnokságban (Serie A) szereplő Atalanta meghosszabbítja a holland válogatott Marten de Roon szerződését…

(Photo by Max Maiwald/DeFodi Images via Getty Images)

Nicoló Schira beszámolói alapján az Atalanta 2027 nyaráig hosszabbítja meg Marten de Roon kontraktusát, mely eredetileg 2026-ban járna le. A rutinos holland válogatott labdarúgó továbbra is Gian Piero Gasperini csapatának egyik meghatározó tagja, bár posztját tekintve elsődlegesen középpályás, de adott esetben védőként is bevethető. 

Marten de Roon először 2015 nyarán került az Atalantához a Heerenveneetől. Akkor egy szezont követően távozott és aláírt a Middlesbrough-hoz, a klub azonban a feljutás után rögtön kiesett a 2016/2017-es idény végén a Premier League-ből, a holland középpályás pedig vissza is tért Bergamóba. De Roon azóta már töretlenül az Atalanta futballistája, kulcsfigurája. Mindent egybe véve eddig 355 mérkőzésen lépett pályára az olasz csapatban, ezeken 18 talátatot és 23 gólpasszt jegyzett. Társaival elnyerte az Európa-ligát, emellett háromszoros Olasz Kupa-döntős. A holland válogatottban 2016 novemberében mutatkozott be, ez idáig 42-szer húzhatta fel magára a címeres mezt, részt vett a 2021-es Európa-bajnokságon és a 2022-es világbajnokságon.