Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2026: a nyeretlen Peru legyőzte Uruguayt – videóval

Az előzőnapi négy mérkőzés után Peru és Uruguay között egy újabb találkozót bonyolítottak le péntekről szombatra virradóra a vb-selejtezők dél-amerikai zónájában…

(Photo by Raul Sifuentes/Getty Images)

A dél-amerikai vb-selejtezők legutóbbi játéknapján a kvalifikáció utolsó helyén, nyeretlenül álló Peru meglepetésre 1-0-s győzelmet aratott Uruguay ellen. Az első játékrészben az esélyesebb uruguayi válogatott lépett fel kezdeményezőbben, de a hazaiak is keményen küzdöttek és igyekeztek nem átadni a területet az ellenfélnek, hanem támadásokat is vezetni, és a mezőnyben mindvégig kemény párharcokat vívtak egymással. Végül mindkét csapat előtt csak kisebb lehetőségek adódtak, így az első 45 percben nem született gól. A szünet után Uruguay minimális mezőnyfölénye továbbra is meddő volt, Peru viszont rendre veszélyes ellentámadásokat vezetett és többször is lehetősége adódott a vezetés megszerezésére. A csapatok sokáig hiába nyúzták egymást, egyik oldalon sem született találat. Mígnem a 88. percben a hazai nyomás góllá érett, Quispe jobb oldali bejátszásából Miguel Araujo a kapufa segítségével fejelt a hálóba.

Győzelmével Peru elmozdult az utolsó helyről, míg Uruguay a harmadik helyen képtelen volt közelebb kerülni az első két helyezetthez, akik szintén nem nyerték meg a meccsüket az aktuális fordulóban. Ráadásul a Marcelo Bielsa által irányított Celeste a szeptemberi két gól nélküli döntetlen után ezúttal is gólképtelen maradt.

Peru – Uruguay 1-0 (0-0)
Gólszerző: M. Araujo (88.), ill.

A selejtezősorozat aktuális állása

Standings provided by Sofascore

 

A dél-amerikai kvalifikációból az első hat helyezett automatikusan kijut a következő világbajnokságra, míg a hetedik helyen végző csapat pótselejtezőt fog játszani a részvételért.

A 9. forduló eredményei

Bolívia – Kolumbia 1-0
Ecuador – Paraguay 0-0
Venezuela – Argentína 1-1
Chile – Brazília 1-2
Peru – Uruguay 1-0

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!