Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bejelentette visszavonulását a Liverpool korábbi védője! – hivatalos

Bejelentette visszavonulását a Schalke és a Liverpool korábbi kameruni válogatott védője, nevezetesen Joel Matip, akinek nyár óta már nem volt csapata…

(Photo by Andrew Powell/Liverpool FC via Getty Images)

A visszavonulás mellett döntött a 33 esztendős Joel Matip, szerződése a 2023/2024-es idényt követően lejárt a Liverpollal, azóta viszont nem talált magának csapatot annak ellenére, hogy a nyár folyamán több együttessel is hírbe hozták, leginkább a Bayer Leverkusent emlegették vele kapcsolatban.

Joel Matip nagyon fiatalon, mindössze már 18 évesen a Schalke meghatározó alakja lett a 2009/2010-es szezon során. Első bajnoki meccsét a Bayern München ellen játszotta le a Bundesligában, raádásul rögtön góllal debütált. Eleinte védekező középpályásként futballozott, majd idővel aztán középhátvéd lett. A gelsenkircheni alakulatot egészen 2016-ig erősítette, összesen 258 találkozón lépett pályára a klub színeiben. Társaival Német Kupát és Szuperkupát nyert. Matip 2016 nyarán aláírt a Liverpoolhoz, ahol tehát nyolc idényt töltött el, mivel szerződése a Schalkéval lejárt, így az angol gárda ingyen szerezte meg a játékjogát. Rengeteg komoly sérülés hátráltatta az angliai időszak folyamán, viszont amikor bevethető állapotban volt, akkor Jürgen Klopp maximálisan számolt vele. Minden sorozatot egybe véve 201 mérkőzésen húzhatta fel magára a Liverpool szerelését. A csapat tagjaként nyert bajnoki címet, Bajnokok Ligáját, FA-kupát, két Ligakupát és egy-egy UEFA Szuperkupát és Angol Szuperkupát. A kameruni válogatottban 2010 és 2015 között 27-szer lépett pályára, részt vett a 2010-es és a 2014-es világbajnokságon is.