Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A szezon végén távozik a Manchester City sportigazgatója! – hivatalos

Az angol labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Manchester City hivatalos közleményében tudatta, hogy Txiki Begiristain a szezon végén távozik sportigazgatói posztjáról…

(Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto via Getty Images)

A Manchester City beszámolójából az is kiderül, hogy Txiki Begiristain helyét a Sporting CP jelenlegi sportigazgatója, Hugo Viana veszi át a következő idénytől, ezt a lisszaboni klub szintén megerősítette saját közleményében. A baszk szakember 2012 októberében lett kinevezve a Manchester Cityhez, az angol együttes azóta hat bajnoki címet, öt Ligakupát, két FA-kupát és egy Bajnokok Ligáját nyert többek között, előtte pedig a Barcelonánál töltötte be ezt a posztot 2003-2010-ig. 

Hugo Viana neve valószínűleg sokak számára ismerősen csenghet, játékosként megfordult többek között a Sportingban, a Newcastle-ben és a Valenciában, emellett 29-szer szerepelt a portugál válogatottban. Először a Belenenses csapatánál lett sportigazgatója 2017 májusában, de néhány hónap múlva távozott. A Sportingnál 2018 szeptembere óta tölti be ezt a pozíciót, a klub azóta két bajnoki címet, egy Portugál Kupát és három Ligakupát gyűjtött be.