Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Simple Női Liga: a Ferencváros és a Győr is százszázalékos – KÖRKÉP

A magyar első osztályú női labdarúgó-bajnokság (Simple Női Liga) küzdelmei során szombaton a 7. forduló mérkőzéseit játszották le…

(Photo by Robert Szaniszlo/NurPhoto via Getty Images)

A Simple Női Liga első hét fordulóját követően a két legnagyobb favorit, a Ferencváros és az ETO FC Győr továbbra is százszázalékos teljesítménnyel áll a mezőny élén, miután mindkét együttes mind a hét eddigi meccsét megnyerte.

A szombati játéknapon a címvédő fővárosi zöld-fehérek 3-0-s győzelmet arattak a negyedik helyezett Puskás Akadémia vendégeként, a kupagyőztes ETO pedig odahaza 4-0-ra verte a kilencedik helyen szerénykedő szombathelyi Viktória FC-t. A két hibátlan a következő fordulóban egymás ellen csap össze Budapesten. Kettőjük mögött a dobogó harmadik fokát az MTK Budapest foglalja el idegenbeli győzelmét követően, amely hatpontos lemaradásból követi a két favoritot – a negyedik helyen álló felcsútiak velük azonos pontszámmal rendelkeznek.

A középmezőnyben a Budapest Honvéd és a Szent Mihály azonos pontszámmal foglalja el az ötödik-hatodik helyet, miután mindketten idegenben diadalmaskodtak, mígy megelőzik a kispestiek által legyőzött Pécsi MFC-t és a Diósgyőri VTK együttesét.

Az alsóházban az utolsó bennmaradó helyet Szekszárd foglalja el, míg a két kieső helyen a szintén nyeretlen Soroksár egy, és az Astra Hungary nulla ponttal tartózkodik.

A 7. forduló eredményei

PMFC – Budapest Honvéd  1-2
Soroksár – Szent Mihály 0-2
ETO FC Győr – Viktória FC 4-0
Diósgyőri VTK – Astra Hungary 1-0
Szekszárd – MTK Budapest 0-2
Puskás Akadémia – Ferencváros 0-3

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore