Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U19: újabb vereséget szenvedett a magyar válogatott Skóciától

A csütörtöki mérkőzéshez hasonlóan a magyar U19-es válogatott vasárnap ismét 2-1-es vereséget szenvedett Skócia korosztályos válogatottjától Debreceben…

(Photo by Nick Potts/PA Images via Getty Images)

A magyar U19-es válogatott a vasárnap kora délutáni felkészülési mérkőzésén 2-1-es vereséget szenvedett Skócia U19 együttese ellen a DEAC-pályán.

Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, a 19. percben egy skót védelmi hibát kihasználva Szabó Szilárd lőtt jó 25 méterről a hálóba. Nem sokkal később egyenlítettek a vendégek, egy szöglet után leadott lövésnél a gólvonalon álló Kern Martin kezéről pattant le a labda, a játékvezető büntetőt ítélt. A tizenegyest Rory Macleod magabiztosan értékesítette. A folytatásban már inkább a vendégek irányították a mérkőzést, nyomás alatt tartották a magyar kapust, sok pontrúgást végezhettek el, emellett így jól működött a magas letámadás, kde eveset tudtuk a középpályán birtokolni a labdát. A második félidőben egy jobb oldali szöglet után nem sikerült felszabadítani, a labda pedig Murray Campbell elé pattant, aki a hálóba továbbított. A második skót gól után volt ugyan néhány ígéretes magyar helyzet, de a döntetlent érő második találat nem született meg, a vendégek ezúttal is 2-1-re nyertek.

“Az első félidővel elégedett voltam, tanultunk az első meccsből, szervezettek voltunk, a támadásainkban megvolt a kellő gólveszély. A második félidőben nagyobb nyomást helyeztek ránk a skótok, itt már belehibáztunk egy-egy pontrúgásba, és egy szögletből kapott góllal elvesztettük a mérkőzést. A mentalitásunk jó volt, de látszott, hogy egy olyan kiváló erőkből álló csapat, mint a skót, hibákra tud kényszeríteni minket, erre jobban oda kell figyelnünk az Eb-selejtezőkön. Az eredmények miatt csalódott vagyok, de hasznos összetartást zártunk, mert csapatjátékban tudtunk előrelépni, és egyének szintjén is sok kérdésre választ kaptunk a tétmeccsek előtt” – mondta az mlsz.hu-nak Jeremiás Gergő szövetségi edző.

A magyar U19-es válogatott novemberben Andorrában szerepel Európa-bajnoki selejtező tornán, a házigazdák mellett Ciprussal és Németországgal mérkőzik meg, a csoportból az első két helyezett jut a tavaszi elitkörbe.

Magyarország U19 – Skócia U19 1-2 (1-1)
Gólszerzők:
Szabó Sz. (19.), ill. Macleod (24.), Campbell (64.)

Magyarország U19: Lehoczki Bendegúz – Almeida Milán, Umathum Ádám (Vitályos Viktor, 35.), Stumpf Gábor (Kuzma Hunor, 69.)- Varga Zétény (Hornyák Csaba, 46.), Kern Martin, Szamosi Ádám (Kopácsi Áron, 58.), Girsik Attila – Szabó Szilárd (Bősze Levente, 69.), Vidnyánszky Mátyás (Bagi Ádám, 35.) – Simon Benedek (Kovács Patrik, 46.)