Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NL: Leweling góljával Németország megnyerte a Hollandia elleni rangadót! – videóval

A Nemzetek Ligája A-Ligájában a 3. számú kvartettben Németország és Hollandia vívott egymással annak fényében, hogy ez a mérkőzés minden bizonnyal eldönti, hogy melyik válogatott végez a csoport első helyén.

(Photo by Sven Hoppe/picture alliance via Getty Images)

Aktívabban kezdte a mérkőzést a jóval inkább felforgatott kezdővel kiálló német válogatott. A házigazda a 2. percben már megzörgette a hollandok hálóját, de hosszas videózás után végül ezt a találatot érvénytelenítette a játékvezető. 10 perc elteltével ismét a hollandok kapuja forgott veszélyben, akkor Mittelstädt lőtt a tizenhatoson belülről, középre tartó lövését azonban fogta Verbruggen. Az első negyedórát követően némileg rendezni tudta a sorait Hollandia, helyzeteket viszont nem tudtak kialakítani. A 28. minutumban újabb hazai helyzetet lehetett feljegyezni, miután Leweling 11 méterről leadott lövését az egyik védő a gólvonal előtt tudta blokkolni. Egy perccel később Kleindienst lőtt kapura a tizenhatos vonaláról, a rövid sarok irányába tartó kísérlete azonban kevéssel célt tévesztett. A szünet előtti utolsó pillanatokban, amikor Timber átadásába Gnabry tudott belelépni a tizenhatos előterében, a lábáról pedig majdnem a hollandok kapujában kötött ki a labda.

A második játékrész jóval álmoskásabban kezdődött, miután a hollandok törekedtek arra, hogy minél jobban lassítsák a játékot. A félidő közepéhez közeledve aztán megszerezte a vezetést a német válogatott! Egy szöglet után Kleindienst tudta megcsúsztatni a labdát, ami lecsorgott az egyik védőről pont Leweling elé, aki hatalmas erővel a bal felsőbe bombázott, 1-0! A hollandok első komoly helyzetére egészen a 77. percig kellett várni, amikor Xavi Simons hozta befelé a labdát, majd a 20 méterről eleresztett lövését Baumann ujjheggyel a felső lécre tudta tolni. A 83. minutumban Mittelstädt zárhatta volna le a mérkőzést, a megpattanó lövése azonban centikkel a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret. A 90. percben szinte a semmiből majdnem egalizált Hollandia, Malen jobb felsőbe tartó távoli bombáját azonban Baumann hatalmas bravúrral védeni tudta. Ezt követően viszont már nem tudtak újabb nagy helyzetet kialakítani a vendégek, Németország így 1:0-ra megnyerte ezt a rangadót, és ezzel a sikerrel szinte biztossá tették első helyüket a csoportban.

Németország – Hollandia 1-0 (0-0)
Helyszín:
Allianz Arena Vezette: S. Vincic
Gólszerző:
Leweling (64.) ill.-
Sárga lapok: Rüdiger (63.), Anton (90+3.), Schlotterbeck (90+3.) ill. Reijnders (30.), Wieffer (63.), Simons (90+3.)
Kiállítás:ill.-

Németország: Baumann – Mittelstädt, Schlotterbeck, Rüdiger, Kimmich – Pavlovic (Schade 77.), Stiller (Anton 82.) – Gnabry, Wirtz (Andrich 46.), Leweling (Gosens 88.) – Kleindienst (Burkardt 82.) Szövetségi kapitány: Julian Nagelsmann

Hollandia: Verbruggen – Dumfries, De Vrij, Van de Ven, Hato – Gravenberch (Geertruida 80.), Reijnders (Malen 46.), Q. Timber (Wieffer 46.) – Gakpo (Frimpong 65.), Brobbey (Zirkzee 75.), Simons Szövetségi kapitány: Ronald Koeman

A mérkőzés összefoglalója:

Az A-Liga 3. csoportjának további eredményei:

Bosznia-Hercegovina – Magyarország 0-2

Az A-Liga 3. csoportjának állása:

Az állást biztosítja a Sofascore