Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Marco Rossi: “Újra a régi a csapatszellem”

A magyar válogatott 2-0-s győzelmet aratott Bosznia Hercegovina vendégeként a Nemzetek Ligája hétfői játéknapján…

(Photo by David Balogh/Getty Images)

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi elégedetten értékelte a csapat teljesítményét a győztes meccs után:

“Nem könnyű ilyen stadionban, ilyen ellenféllel szemben, ilyen pályán játszani, ezért tudtuk, hogy nehéz lesz a mérkőzés eleje, és az első tíz percet valóban megszenvedtük. Ezt követően azonban fokozatosan belerázódtunk a mérkőzésbe, elkezdtünk építkezni, akcióink voltak, többször is sikerült megjátszani Varga Barnit vagy Sallai Rolandot, ami ígéretes lehetőségeket eredményezett, de a helyzetkihasználásunk Szoboszlai találatág nem volt az igazi. A második félidő elején belőttük a második gólt, ezt követően a védekezésünk rendben volt, sikerült a lefújásig megőrizni az előnyt.”

“Összességében a mai teljesítményünk biztató volt a jövőre nézve, ez a mérkőzés azt mutatta, hogy a csapat visszatért a gyökereihez, újra a régi a csapatszellem, mindenki keményen dolgozik a másikért. Mi egy olyan válogatott vagyunk, amely megküzd minden labdáért, fut minden labdáért, és így tud érvényesülni, mérkőzéseket nyerni. A csoport jelenlegi állását tekintve megvan az esélyünk, hogy a rájátszásba jussunk, de azért nehéz elképzelni, hogy Hollandia mellett a második helyért küzdjünk majd a végén” – tette hozzá a szakember a továbbiakról.

Győzelmével a magyar válogatott pontszámban beérte a második helyen álló hollandokat két fordulóval a csoportkör vége előtt.