Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NL: Spanyolország esélyt sem hagyott Szerbiának! – videóval

A Nemzetek Ligája A-divíziójának 4.csoportjában csütörtök este Spanyolország magabiztosan verte Szerbiát; míg Dánia döntetlennel távozott a sorozatban eddig még pontot sem szerző Svájc otthonából.

(Photo by Mateo Villalba Sanchez/Getty Images)

 

Spanyolország – Szerbia 3-0 (1-0)
Estadio Nuevo Arcángel (Cordóba), Vezette: D- Stefanski (lengyel)
Gólszerzők: Laporte (5.), MOrata (65.), Baena (77.)
Sárga lap: OYarzabal (7.) illetve Erakovic (38.), A. Mitrovic (53.), MIlenkovic (54.), L. Jovic (90+1.)
Kiállítva: S. Pavlovic (76. – Szerbia)

Spanyolország: Raya – Porro, Vivian (Cbarsi, 82.), Laporte, Cucurella – Zubimendi, F. Ruiz (A. Garcia, 82.) – Oyarzabal, Merino (Pedri, 64.), Baena (Zaragoza, 84.) – Morata (Joselu, 78.). Szövetségi kapitány: Luis de la Fuente

Szerbia: Rajkovic – S. Pavlovic, Milenkovic, Erakovic – Birmancevic, Zdeljar (A. Maksimovic, 64.), N. Maksimovic, Samardzic (Grujic, 46.), Nedeljkovic (Cumic, 64.) – A. Mitorvic (J. Simic. 78.), Joveljic (L. Jovic, 46.). Szövetségikapitány: Dragan Stojkovic

 

Az Európa-bajnok spanyol válogatott nem sok esélyt hagyott az ezen az estén amúgy sem túl magabiztos szerbeknek, ráadásul a találkozónak hazai szempontból tökéletes alaphangot adott Aymeric Laporte korai vezető találata az 5. percben – a szaúdi Al-Nassr hátvédje fejjel volt eredményes az asszisztáló szerb védelemnek nagyban köszönhetően.

 

A vezetés tudatában a spanyolok kényelmesen játszhatták saját játékukat, mondhatni várható volt, hogy érkezik majd a következő spanyol-gól (…)

(…) Mindez meglepően ‘későn’, a 64. percben jött el, amikor is Alvaro Morata Fabian Ruiz átadását remekül tekerte a tizenhatos vonalának környékéről, egyből, ballal a kapuba.

 

Az ekkoriban sem túl sok feltámadásra utaló szerbek mondhatni elintézték saját magukat, hiszen előbb Strahinaj Pavlovic kiállíttatta magát, majd a mintegy 202-5 méterről megítélt szabadrúgást Alex Baena mesterien tekerte Predrag Rajkovic kapujába.

 

Spanyolország azok után, hogy döntetlennel kezdte a csoportot, zsinórban már a harmadik győzelmét aratta a kvartettben, amivel magabiztosan áll az élen.

 

Svájc – Dánia 2-2 (2-1)
AFG Aréna (St. Gallen), Vezette: U. H. Meler (török)
Gólszerzők: Freuler (26.), Amdouni (45+1. -büntetőből) illetve Isaksen (27.), Eriksen (69.)
Sárga lap Elvedi (30.), Rieder (37.) illetve Kristensen (55.)
Piros lap: –

Svájc: Kobel – Elvedi, Akanji, U. Garcia – Ndoye (Sierro, 89.), Xhaka, Freuler (Aebischer, 81.), E. Fernandes -Rieder (Ugrinic, 67.), Embolo (Zeqiri, 81.), Amdouni (Witzig, 89.). Szövetségi kapitány: Murat Yakin

Dánia: Schmeichel – Nslsson (Dolberg,75.), Vestergaard, Kristensen – Dorgu (Maehle, 86.), H9jbjerg, Eriksen, Bah – Isaksen (Stage, 56.), Höjlund (Skov Olsen. 56.), Gronbaek (Wind, 56.). Szövetségi kapitány: Lars Knudsen

A három kör után nagy meglepetésre még csak pontot sem szerző Svájcnak mindenképpen győznie kellett volna, ha még életben akarja tartani egyre csökkenő bennmaradási reményeit az A-ligában… Ennek szellemében lépett pályára a házigazda, amely jobban futballozott ellenfelénél, és Roman Freuler (…)

 

(…) majd Zeki Amdouni büntetőjével kétszer is megszerezte a vezetést az első svájci gólra lényegében azonnal válaszolni tudó (Gustav Isaksen első gólját jegyezte a nemzeti csapatban – a szerk.) Dánia ellen.

 

Remek iramú meccset játszottak a felek, amelyen végig érezhető volt, hogy mindkét csapat nyerni akar. A vendégeknek előbb, a hazaiaknak még a hajrá előtt volt egy-egy meg nem adott góljuk; a kettő között a győzelemhez valamivel közelebb álló Svájc pechjére a dánok egyik legjobbja, az első gólnál előkészítőként jeleskedő Christian Eriksen közelről betalált, kialakítva a végeredményt.

 

Svájc továbbra is nyeretlen, és az eddig látott négy kör alapján Szerbiával csatázhat a bennmaradásért – Persze a szerbek megszerzett négy pontjukkal viszonylag kényelmes helyzetben vannak ebben a harcban.

 

A csoport aktuális állása:

Standings provided by Sofascore