Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: kinevezte új edzőjét a sereghajtó – HIVATALOS

Szabó István távozása után a Kecskeméti TE szerdán kinevezte az új vezetőedzőjét…

(Photo by Adam Fradgley/West Bromwich Albion FC via Getty Images)

A Kecskeméti TE hivatalos oldalán keresztül jelentette be, hogy Gera Zoltán lett a csapat új vezetőedzője.

Az egykori kiváló játékos februártól augusztusig az NB II-es Vasas vezetőedzője volt, azonban az előző szezon végén képtelen volt feljutatni a csapatot az első osztályba, az új szezonban pedig mindössze négy forduló után menesztették posztjáról. Gera korábban a magyar U21-es válogatott szövetségi edzőjeként tevékenykedett.

“Hatalmas várakozással és örömmel érkeztem, egyben óriási megtiszteltetés számomra, hogy itt lehetek. A Kecskemét szépen építkezett az utóbbi években, jól ismerem a klub körül dolgozó embereket, vezetőket, hiszen az utánpótlás-válogatott edzőjeként sokat jártam ide. Meg kell említenem természetesen Szabó Istvánt is, akit magam is nagyon elismerek, remek munkát végzett itt az utóbbi években. Egy jó közegbe csöppentem bele, ami számomra fontos volt. Tele vagyok tettvággyal, de a legfontosabb az, hogy csapat minél jobban szerepeljen. Az első benyomások jók, most már jöhet a munka. Valami megtört a csapaton belül, ebből az állapotból a lehető leggyorsabban ki kell jönni. A csapat karakterét, a játékosokat ismerem, egy keményen küzdő és dolgozó gárdáról van szó. Nagyon fontos, hogy az identitás erős maradjon, emellett visszanyerje a stabilitását a csapat, hiszen a pontok gyűjtését meg kell kezdeni, ez fontos az önbizalom és a hit szempontjából is. A játékosokat és a keretet bőven alkalmasnak tartom arra, hogy elérjük a céljainkat, illetve hatékonyan tudjunk együtt dolgozni” – jegyezte meg a frissen kinevezett Gera Zoltán.

“Nagyon szimpatikus az a filozófia, amit a Kecskemét képvisel, és amilyen pozíciót betölt a magyar labdarúgásban. Továbbra is az a célunk, hogy csapatként és egyénileg is fejlődjünk, mert az visz előre minket. Mindig lehet tanulni, tapasztalatból mondom én is. Szeretek fiatal játékosokkal dolgozni, mert befogadóak, ezt a korosztályos válogatottnál szerzett tapasztalataim alapján is mondhatom, így örülök, hogy erre lehetőségem lesz Kecskeméten is” – tette hozzá az új vezetőedző.

Gera szakmai stábjában nem lesz változás, asszisztens edzőként Kerekes Barna, kapusedzőként Trepák Attila, erőnléti edzőként Buzási Péter segíti új vezetőedzőnk munkáját is.