Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Pogba célja egyértelmű a visszatérése után

Ahogyan arról beszámoltunk, a tavaly ősszel doppingvétséget elkövető francia középpályás eredetileg kiszabott, négyéves eltiltását 18 hónapra mérsékelték…

(Photo by Andrea Staccioli/Insidefoto/LightRocket via Getty Images)

A Juventus francia középpályása, Paul Pogba tavasszal léphet újra pályára a doppingolása miatti eltiltás lejárta után. Bár az olasz sajtóban olyan hírek láttak napvilágot, hogy a torinói klubnál nem számítanak többé a szolgálataira, a labdarúgó a La Gazzetta dello Sportnak adott interjújában azt állította, hogy maradni szeretne a csapatnál:

“Jelenleg a Juventus játékosa vagyok, és csak ez jár a fejemben. Szeretnék a csapatnak segíteni, akár a fizetéscsökkentésbe is hajlandó vagyok belemenni. A pályán fogok beszélni a teljesítményémmel, majd Thiago Motta eldöntheti, hogy szüksége van-e rám. A legjobb formámat szeretném hozni a Juventusban és a francia válogatottban.”

A francia labdarúgó doppingtesztje 2023. augusztus 20-án pozitív lett csapata szezonbeli első, Udinese elleni mérkőzése után. A hírek szerint tesztoszteron nyomaira bukkantak a szervezetében, és az ártatlansága bizonyítására szolgáló B-minta ugyancsak pozitív eredményt mutatott.

Az olasz ügyészség akkor a legsúlyosabb, négyéves eltiltást kérte a játékosra, ami jogerőre is lépett. A középpályás akkor elmondta, szándékosan sohasem szedett olyan szert, ami sértené a doppingellenes szabályokat, ezért fellebbezett az ítélet ellen, kérelmét a Nemzetközi Sportdöntőbíróság pozitívan bírálta el, így másféléves eltiltása leteltével, Pogba tavasszal újra játszhat.