Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az UEFA a szurkolók miatt szabott ki büntetést a Ferencvárosra

A nemzetközi szövetség súlyos büntetést szabott ki a magyar bajnok Ferencvárosra…

(Photo by David Balogh/Getty Images)

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága csaknem 24 millió forintnyi pénzbüntetésre büntette a Ferencvárost, a csapat szurkolói pedig egy vendégmérkőzésre nem utazhatnak el – utóbbi szankciót két évre felfüggesztették.

A közlemény szerint a „csapat helytelen magatartása” révén kapnak büntetést a zöld-fehérek. Az UEFA vendégszektorból érkező tárgyak dobálása, pirotechnikai eszközök használata és a stadionban okozott károk miatt indított vizsgálatot a magyar bajnoki címvédő ellen.

A helytelen magatartás miatt 9 ezer euróra, azaz 3.6 millió forintra, míg a károkozásért 10.5 ezer euróra (4.2 millió forint) büntették a Ferencvárost. Emellett az UEFA kötelezte az FTC-t, hogy 30 napon belül vegye fel a kapcsolatot az Anderlechttel a szurkolók okozta károk (négy megrongált szék és egy WC) rendezése ügyében.

A pirotechnikai eszköz használata miatt 40 ezer eurót (16 millió forintot) kell fizetnie a klubnak, ráadásul az FTC-szurkolókat egy idegenbeli mérkőzésről ki is tiltották, ez utóbbi döntést két évre felfüggesztették.