Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ebben a szezonban nem vált klubot a magyar válogatott hátvéd

Olasz sajtóbeszámolók szerint a Parma magyar védője iránt egyre több csapat mutat érdeklődést

(Photo by Christian Kaspar-Bartke/Getty Images for DFB)

Miután a közelmúltban több csapat érdeklődése is szóba került a nemzetközi sajtóban, a Parmában szereplő Balogh Botond menedzsere, Fülöp Ferenc a Nemzeti Sportnak adott tájékoztatást a magyar válogatott hátvéd helyzetéről:

“Én is olvastam a híreket, ám hozzám még nem jutottak el konkrétumok. Nyilván a két egyesületnek kell először megállapodnia, utána következünk mi. Botond jó helyen van a fejlődése szempontjából. Az a legfontosabb, hogy minél többet játsszon, márpedig hétről hétre pályára lép a Serie A-ban. Megtisztelő, ha az Internazionale, a Leverkusen vagy a Brighton érdeklődik iránta – már ha érdeklődik. Jelen pillanatban biztosítva van, hogy magas szinten szerezzen rutint, kiválóan érzi magát a klubnál, elismerik a játékát, amit jó teljesítménnyel hálál meg, úgyhogy ebben az idényben, úgy gondolom, a Parma futballistája marad. Vannak mutatók, amelyekben a legjobbak közé tartozik az olasz élvonalban – nagyot lépett előre ebben az évben” –  nyilatkozta az FMF Hungary játékosügynöke.

A 22 esztendős hátvéd már évek óta az olasz csapat alkalmazásában áll. Balogh az előző másodosztályú idényben állandó kiegészítő embereként 17 bajnokin 1352 percet töltött a pályán a “sonkások” színeiben, míg az aktuális kiírásban eddig hét meccsen szerepelt a Serie A-ban és egy Olasz Kupa-meccset játszott végig.