Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Saudi Pro League: ismét nyert az Al-Hilal és hét fordulót követően továbbra is hibátlanok – videóval

A szaúdi labdarúgó-bajnokság (Saudi Pro League) 7. fordulójának egyik nyitómérkőzésén a címvédő és egyben jelenlegi éllovas Al-Hilal az Al-Feiha csapatát látta vendégül.

(Photo by Yasser Bakhsh/Getty Images)

Az első komolyabb lehetőség az Al-Feiha előtt alakult ki a 4. percben, azonban Alejandro Pozuelo nem találta el a kaput ígéretes helyzetből. Az Al-Hilal a vendégek kihagyott lehetőségét azonnal megtorolta, az 5. percben a védelem mögé bemozgó Renan Lodi kapott egy labdát, majd szinte az alapvonalról remekül gurította vissza a labdát Marcos Leonardónak, aki 6 méterről a kapuba belsőzte azt, 1-0! Az első játékrészben még mindkét csapat előtt adódtak még gólszerzési esélyek, a legközelebb Marcos Leonardo állt az újabb gólhoz, de a szünetig már nem esett találat.

A második játékrész elején az Al-Feiha két ízben is közel állt az egyenlítéshez, azonban elpuskázták a lehetőségeiket, amit megbosszulta magát, ugyanis az Al-Hilal kettőre növelte előnyét. A 65. percben a jobb oldalon vezettek egy támadást a hazaiak, aminek a végén Joao Cancelo tette középre a labdát, amire Al Dawsari érkezett és bólintott a kapuba, 2-0! A mérkőzést végül a 81. percben zárta le az Al-Hilal, egy kontratámadás végén Malcom tette le a labdát Al Qahtaninak, akinek két lehetősége is volt, az egyik, hogy visszateszi középre az üresen érkező Malcomnak vagy kilövi a hosszút, a 22 éves csatár pedig utóbbit választotta és remekül lőtt a jobb alsóba, 3-0! Az Al-Hilal ezzel 7-ből 7 meccset nyert meg a szezonban és vezeti a bajnokságot, míg az Al-Feiha akár az utolsó helyre is visszacsúszhat a forduló végére.

Al-Hilal – Al-Feiha 3-0 (1-0)
Helyszín: Kingdom Arena (Rijad), Vezette: M. Petrescu (román)
Gólszerzők: Marcos Leonardo (5.), Al Dawsari (65.), Al Qahtani (81.) ill.

A mérkőzés videós összefoglalója:

A 7. forduló eddigi eredményei és további menetrendje:
Péntek:
Al-Khaleej – Al-Ahli 0-3
Al-Hilal – Al-Feiha 3-0
20:00 Al-Shabab – Al-Nassr (Tv: Spíler1)

Szombat:
17:05 Al-Raed – Al-Wehda
17:20 Damac – Al-Taawon
20:00 Al-Ittihad – Al Qadisiya

Vasárnap:
16:45 Al-Fateh – Al Kholood
17:20 Al Okhdood – Al-Riyadh
20:00 Al-Ettifaq

A bajnokság állása:

Az állást biztosítja a Sofascore