Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Pep Guardiola nem adott egyenes választ arra, hogy őt is felkérték-e angol szövetségi kapitánynak

Az angol labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Manchester City menedzsere, Pep Guardiola csak terelt, amikor arról kérdezték, őt is felkérték-e az angol válogatott szövetségi kapitányának.

(Photo by Stefania D’Alessandro/Getty Images)

A Manchester City menedzsere, Pep Guardiola nem kívánta megerősíteni, hogy megkereste-e az Angol Labdarúgó-szövetség (FA) azzal kapcsolatban, hogy ő legyen az angol válogatott szövetségi kapitánya.

A héten Thomas Tuchelt nevezték ki Anglia szakvezetőjének, és a The Athletic értesülései szerint Guardiola volt az FA első számú jelöltje Gareth Southgate utódjának, mivel nagyon csodálják a katalán edző munkáját.

A Manchester City vasárnapi, Wolverhampton Wanderers elleni mérkőzése előtt Guardiolát arról kérdezték, megkeresték-e őt, de inkább Tuchelnek kívánt sok sikert.

„Thomas Tuchel a szövetségi kapitány, ezért gratulálok neki és az FA-nek ezért a nagyszerű munkáért”

– mondta.

„A legjobbakat kívánom Angliának, sőt mindkettőjüknek, már csak azért is, mert már kilenc éve ebben az országban vagyok.”

A City edzőjét másodszor is megkérdezték, hogy beszélt-e az angol válogatottal a pozícióról, de ismét kerülte a válaszadást.

„Thomas Tuchel a menedzser, szóval felejtsétek el. Én a Manchester City menedzsere vagyok, és az én beszélgetéseim a Cityvel kapcsolatosak. Ez van. Tuchel a szövetségi kapitány, ennyi. Ez a legfontosabb, a többi nem számít”

– tette még hozzá Guardiola.