Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

2. Bundesliga: Szabó góljával vezetett, de kikapott a Herthától a Braunschweig – videóval

A német másodosztály (2. Bundesliga) 9. fordulójának péntek esti összecsapásán a Hertha BSC és az Eintracht Braunschweig csapott össze egymással…

(Photo by Soeren Stache/picture alliance via Getty Images)

A német másodosztály középmezőnyében helyet foglaló Hertha BSC hátrányból fordítva aratott 3-1-es győzelmet a bennmaradásért harcoló Eintracht Braunschweig ellen hazai környezetben. Az első játékrész jobbára a hazaiak támadásaival telt, azonban képtelenek voltak valamire való helyzetet kialakítani. Ezzel szemben az első félidő hajrájában a vendégek egy kontratámadás végén megszerezték a vezetést, amikor a 38. percben Kaufmann jobb oldali beadásából Szabó Levente volt eredményes az ötös előteréből. A 25 éves magyar támadó a legutóbbi öt meccsén már harmadszor volt eredményes. A szünetben ugyan a Braunschweig vezetett, túl sokáig mégsem örülhettek, a második felvonás elején ugyanis Grill kapus összehozott egy büntetőt az ellenfélnek és egy kiállítást saját magának. A Hertha Mickael Cuisance révén egyenlített tizenegyesből, majd emberelőnyben egyre nagyobb mezőnyfölényt alakított ki. Az utolsó húsz percen belül a házigazda újabb büntetőhöz jutott, melyből Ibrahim Maza volt eredményes, megfordítva a találkozó állását. A hajrában a csereként beálló Florian Niederlechner alakította ki a kétgólos hazai sikert, így a Hertha tovább javította pozícióját a középmezőnyben.

A Hertha magyar játékosai közül Dárdai Márton végig játszotta a mérkőzést, az első félidőben sárga lapot kapott, míg ifj. Dárdai Pál 76. percben lépett pályára csereként. A vendégeknél a gólszerző Szabó kezdőként 73 percet töltött a játéktéren.

Hertha BSC – Eintracht Braunschweig 3-1 (0-1)
Gólszerzők: Cuisance (52. – büntetőből), Maza (72. – büntetőből), Niederlechner (83.), ill. Szabó L. (38.)
Kiállítva:ill. Grill (50.)

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore