Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Rosszulesett a váltás a Kecskemét távozó edzőjének

Szabó István távozása után a Kecskeméti TE leköszönő vezetőedzője elárulta, hogyan élte meg a menesztését…

(Photo by Laszlo Szirtesi/Getty Images)

A Kecskeméti TE egyesületéhez ezer szállal kötődő Szabó István a Nemzeti Sportnak adott interjúban mesélte el a távozásának körülményeit:

“Ha két hete, az MTK Budapest elleni vereség után történik a váltás a Kecskemét kispadján, nem lepett volna meg, hiszen mégiscsak öt vereséget szenvedtünk el sorozatban, így viszont, el kell ismernem, nem számítottam ilyen döntésre. Kedden dolgoztam az irodában, és a vasárnapi, Puskás Akadémia elleni bajnokira készültem, a taktikát dolgoztam ki a videóelemzővel együtt, amikor hívott a tulajdonos. Rövid idő alatt kulturáltan megbeszéltük, hogy már nem én vagyok a Kecskemét vezetőedzője. Ami lényeges, hogy egymást tisztelve, békével, nem sárdobálással beszéltük meg a helyzetem.”

“Úgy fogalmaznék, hogy rosszulesett a döntés. Jó alvó vagyok, de aznap éjjel nem jött álom a szememre” – tette hozzá a csapatot 2021-től irányító szakember.

Az 57 éves tréner játékosként és edzőként is megfordult a KTE-nél, a klub több nagy sikerének is tevékeny részese volt. Az első NB I-es érában pályaedzőként kupagyőzelmet ünnepelt, majd 2012 tavaszán vezetőedzőként Ligakupa döntőbe jutott, illetve ötödik helyen végzett az élvonalban a csapattal. Visszatérése óta az NB III-tól az élvonal második helyéig vezette az együttest.

“Érzelmekkel teli válás volt, azért csak lehúztunk együtt több mint három évet. Nagy Krisztiánnal, Belényesi Csabával, Katona Bálinttal, Lukács Dániellel, Kersák Rolanddal vagy éppen Májer Milánnal nagyon szoros a viszonyunk, a legtöbb játékossal, sőt gyakorlatilag mindenkivel jó kapcsolatot ápoltam. Elmondtam nekik is, ez benne van a futballban, egyszer minden véget ér, ez most velem is megtörtént. Gyönyörű időszakot éltünk meg együtt, sohasem mondanék rosszat sem a klubra, sem a futballistáimra, ezt méltatlannak érezném” – mondta a leköszönő vezetőedző.

A sereghajtó KTE új vezetőedzőjének a legutóbb a másodosztályú Vasasnál dolgozó Gera Zoltánt nevezték ki.