Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Simple Női Liga: az ETO idegenben győzte le a Ferencvárost

A magyar első osztályú női labdarúgó-bajnokság (Simple Női Liga) 8. fordulójának rangadóján szombat délután a Ferencváros és az ETO FC Győr mérte össze tudását egymással…

(Photo by Laszlo Szirtesi/Getty Images)

A két százszázalékos zöld-fehér csapat egymás elleni rangadóját némi meglepetésre a kihívó ETO FC Győr nyerte 2-0 arányban a címvédő Ferencváros vendégeként. Az első félidő mindvégig kiegyenlített küzdelemben zajlott, ám amíg hazai oldalon kimaradtak a lehetőségek, addig nem sokkal a szünet előtt a rábapartiak tizenegyeshez jutottak, melyből Savanya Csilla szerezte meg a vezetést. Az első játékrész végeztével az ETO örülhetett 1-0-s előnynek. Ifj. Albert Flórián együttese a második félidőben mindent elkövetett az egyenlítésért, azonban a Fradi támadásai nem jártak sikerrel. A hajrában a hazaiak többször egyenlítettek volna, ehelyett a 85. percben a győriek egy szép támadás végén Kathleen White révén állították be a végeredményét és elvitték a három pontot a budapesti Kocsis Sándor Sportközpontból.

Nyolc forduló után az ETO százszázalékos teljesítménnyel vezeti a bajnokságot, míg a Ferencváros hárompontos lépéshátrányba került a második helyen.

Ferencváros – ETO FC Győr 0-2 (0-1)
Gólszerzők:ill. Savanya (40. – büntető), White (85.)

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore