Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: több sérült játékos is visszatér a pályára a hétvégén a spanyol bajnokságban

A spanyol labdarúgó-bajnokságban (La Liga) szereplő FC Barcelona csapata jó hírekkel szembesült a hétvégi bajnoki előtt, hiszen több sérült játékosuk is visszatérhet a pályára. 

(Photo by David Aliaga/NurPhoto via Getty Images)

Lamine Yamal készen áll, hogy pályára lépjen vasárnap a Barcelona csapatában, annak ellenére, hogy korábban kénytelen volt elhagyni a spanyol válogatottat egy combhajlító izomsérülés miatt. A 17 éves támadó a Nemzetek Ligájában a Dánia elleni győzelem során szedett össze sérülést, és emiatt visszatért Barcelonába orvosi vizsgálatokra, amelyek megerősítették, hogy a fiatal tehetségnek izomhúzódása van, de Hansi Flick vezetőedző várhatóan beveti őt a vasárnapi, Sevilla elleni mérkőzésen.

Ez a mérkőzés egy fontos hét kezdetét jelenti a Barcelona számára, hiszen három nappal később a Bajnokok Ligájában a Bayern Münchent fogadják, majd a következő vasárnap az El Clásico keretében a Real Madridhoz utaznak.

Amikor arról kérdezték, hogy pihenteti-e Yamalt, Flick így válaszolt:

„Holnap a Sevilla ellen játszunk, ami fontos mérkőzés. A kezdő tizenegy a legjobb lesz, hogy legyőzzük a Sevillát. Szeretnénk Lamine-t játszatni, ez az elképzelésünk. Az edzéseken nagyon jó volt, ezért köszönöm a spanyol szövetségnek, hogy helyesen döntöttek. Most készen áll a játékra. Én is voltam már a másik oldalon, és ez nem könnyű a válogatott edzője számára sem. Lamine számára nagy megtiszteltetés Spanyolországot képviselni. Szerintem jól kezeltük a helyzetet a válogatott edzőjével közösen. Így kell gondoskodni a játékosokról.”

Flick Dani Olmót, Fermin Lopezt és Gavit is visszavárja a sérülésből a Sevilla elleni mérkőzésre, és mindhárman esélyesek arra, hogy valamilyen formában szerepet kapjanak, akár kezdőként, akár csereként.

„Megerősíthetem, hogy mindhárman velünk vannak, és ott lesznek a csapatban holnap”

– mondta Flick.

„Megnézzük, hogy játszanak-e. Gavi esetében más a helyzet, mert nagyon hosszú sérülésből jött vissza. Szeretek ránézni az edzésen, mert az ő mentalitása és képességei kiválóak. Fermin is ugyanez, de ő más helyzetben van, és talán játszani is tud. Dani Olmo is ott lesz a padon, de nála inkább a szerdai mérkőzésre koncentrálunk.”

Az egyik játékos, aki valószínűleg nem kap szerepet, az Wojciech Szczesny. A veterán kapus ingyen szerződött a klubhoz a hónap elején, hogy pótolja Marc-Andre ter Stegent, aki súlyos sérülése miatt az egész szezonra kiesett. Inaki Pena helyettesítette a Barcelonánál Ter Stegent a távollétében, és Flick várhatóan továbbra is számít a 25 éves kapusra.

„Örülök, hogy Szczesny azt mondja, készen áll. De úgy gondolom, nincs okunk kapust cserélni. Inaki Pena fog kezdeni holnap”

– mondta Flick.

A Barcelona három ponttal vezeti a La Liga tabelláját a rivális Real Madrid előtt, miután a szezon első kilenc mérkőzéséből nyolcat megnyertek, és csak egy vereséget szenvedtek el.