Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Liga MX: hatgólos rangadón győzte le a Monterrey a Tigrest – videóval

A mexikói bajnokság (Liga MX) Aperturájának 12.. fordulójában szombatról vasárnapra virradóra csapott össze egymással a két monterrey-i városi rivális, a CF Monterrey és a Tigres UANL…

(Photo by Alfredo Lopez/Jam Media/Getty Images)

A hazai közönség előtt pályára lépő CF Monterrey szinte végig vezetve diadalmaskodott 4-2-re a Tigres UANL ellen. A hazai gárda óriási lelkesedéssel kezdte a mérkőzést és már az ötödik percben magához ragadta a vezetést, amikor a második hullámban érekző Iker Fimbres értékesített közelről egy kipattanót. A Rayados ezt követően is lendületben maradt, további helyzeteket alakított ki, majd a félidő derekánál növelni tudta az előnyét, Sergio Canales az oldalvonal közeléből végezhetett el szabadrúgást, melyet egyenesen a hosszú sarokba ívelt. Tíz perccel később V. Guzmán kapus ütközött a kiugró Ocamposszal, amiért a játékvezető tizenegyest ítélt a hazaiak javára, melyet a sértett Lucas Ocampos laza mozdulattal értékesített. A házigazda gyakorlatilag 36 perc alatt padlóra küldte a városi riválist. A 3-0-s hátrány ellenére a Tigres nem adta fel, és az első játékrész hajrájában Guido Pizarro egy közeli találattal szépített, majd a hosszabbítás perceiben egy kezezés miatt megítélt büntetőből André-Pierre Gignac egyetlen gólra felzárkóztatta az övéit, Andrada hiába ért bele a lövésébe. Az első 45 perc végén a hazaiak előnye már csak egy gól volt (3-2). A szünet utáni folytatásban a Tigres tovább folytatta a rohamozást immár az egyenlítés érdekében, Andrada azonban remek védéseket mutatott be. Mindeközben a hazaiak egy-egy kontrából gyakran veszélyeztettek, valósággal lüktetett a játék. Az őrült rohanásnak a Monterrey negyedik gólja vetett véget, a második felvonás derekánál ugyanis Iker Fimbres jó húsz méterről lőtt óriási bombagólt. A 19 éves tehetség első két gólját szerezte a felnőttek közt ezen a mérkőzésen. Kétgólos hátrányból a Tigres hiába igyekezett már képtelen volt közelebb zárkózni, így a Rayados otthon tartotta a három pontot.

Győzelmével a Monterrey a harmadik helyen pontszámban beérte a Tigrest, de egyel több mérkőzést játszott nála.

CF Monterrey – Tigres UANL 4-2 (3-2)
Gólszerzők: Fimbres (5., 66.), Canales (26.), Ocampos (36. – büntetőből), ill. G. Pizarro (44.), Gignac (45+9. – büntetőből)

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore