Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Kvaratskhelia góljával idegenben tudott nyerni a Napoli és vezeti a bajnokságot – videóval

Az olasz labdarúgó-bajnokság (Serie A) 8. fordulójának vasárnapi játéknapjának a nyitómérkőzésén az Empoli otthonába látogatott a Napoli.

(Photo by Gabriele Maltinti/Getty Images)

Az első félidőben túl sok mindent nem történt, csak az Empoli veszélyeztetett két ízben, míg a Napoli komolyabb lehetőség nélkül abszolválta a játékrészt. A 11. percben Sebastiano Esposito hagyott ki nagy helyzetet, ígéretes helyről lőhetett, azonban Elia Caprile bravúrral védeni tudott. A 31. percben is Espostio veszélyeztetett, viszont ezúttal sem tudott túljárni Caprile eszén, így 0-0-val mehettek szünetre a csapatok.

A második játékrész első negyedórája sem volt túl izgalmas, így lehetőségek nem alakultak ki. A 63. percben azonban megtudta szerezni a vezetést a Napoli, Faustino Ajnorin szabálytalanságát követően büntetőhöz jutottak a vendégek, amelyet Khvicha Kvaratskhelia tudott értékesíteni, 0-1! A hátralévő bő félórában pedig már semmi komolyabb nem történt, ennek következtében Kvaratskhelia gólja győztesnek bizonyult. A Napoli így 8 fordulót követően 19 pontot gyűjtve vezeti a bajnokságot, az Empoli pedig 10 egységet megszerezve a 11. pozíciót foglalja el.

Empoli – Napoli 0-1 (0-1)
Helyszín: Stadio Carlo Castellani (Empoli), Vezette: R. Abisso
Gólszerzők:ill. Kvaratskhelia (61. – büntetőből)
Sárga lap: Grassi (33.), Haas (90+6.) ill. Anguissa (37.), Di Lorenzo (76.)
Kiállítás:ill.

Empoli: Vasquez – Goglichidze (Henderson 78.), Ismajli, Viti – Gyasi, Anjorin (Has 79.), Grassi (Solbakken 72.), Fazzini (Ekong 79.), Pezzella – Esposito, Colombo. Vezetőedző: Roberto D’Aversa

Napoli: Caprile – Di Lorenzo, Rrahmani, Buongiorno, Spinazzola (Olivera 59.) – Anguissa, Gilmour, McTominay – Politano (Mazzocchi 86.), Lukaku (Simeone 59.), Kvaratskhelia (David Neres 76.). Vezetőedző: Antonio Conte

A mérkőzés videós összefoglalója:

A 8. forduló végeredményei és további programja:

Szombat:
Como – Parma 1-1

Genoa – Bologna 2-2
AC Milan – Udinese 1-0
Juventus – Lazio 1-0

Vasárnap:
Empoli – Napoli 0-1
15:00 Lecce – Fiorentina

15:00 Venezia – Atalanta
18:00 Cagliari – Torino 
20:45 AS Roma – Inter

Hétfő:
20:45 Hellas Verona – Monza (Tv: Aréna 4)

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore