Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: nagyot küzdött az edzőt váltó Kecskemét, de a Puskás Akadémia így is magabiztos győzelmet aratott! – videóval

A labdarúgó NB I 10. fordulójának vasárnapi játéknapján a sereghajtó és edzőváltáson áteső Kecskemét a Puskás Akadémiát látta vendégül.

 

Ahogyan az várható volt, a vendégek voltak a kezdeményezőbbek a mérkőzés első percétől kezdve, a Kecskemét pedig igyekezett a biztos védekezésre építeni. Az első komolyabb lehetőség a Puskás részéről a 10. percben alakult ki, amikor Szolnoki ívelését Nagy Zsolt vette le a tizenhatoson belül, majd ballal keresztbe ellőtte a játékszert a kapu előtt. Az első negyedóra végén ismét Nagy vállalkozott lövésre, a 14 méterről leadott lövését viszont bravúrral szögletre tudta ütni Varga Bence. A 31. minutumban aztán góllá érett a vendégek fölénye! Favorov balról érkező beadását Colley fejelte kapura 7-8 méterről, és az ívesen lehulló labdánál Vargának esélye sem volt a hárításra, 0-1! Pár perccel később aztán büntetőhöz jutottak a vendégek, miután Katona Levente szabálytalanul állította meg Nissilät a tizenhatoson belül. A labda mögé Nagy Zsolt állt, ő pedig magabiztosan értékesítette a tizenegyest, 0-2! A 42. percben nagyon közel járt a szépítéshez a hazai gárda, Zeke lövését azonban először Pécsi hárította, a kipattanót pedig Katona Bálint lőtte kapura, Golla azonban a gólvonal előtt blokkolni tudott. A ráadás utolsó pillanataiban még Nikitscher ziccerét védte lábbal Pécsi, így megmaradt a Puskás kétgólos előnye a szünetre.

A második félidőt jóval támadóbb felfogásban kezdte a Kecskemét, amely az 56. percben közel is járt a szépítéshez, Zeke balról érkező beadását azonban Nagy Krisztián 7 méterről a kapu mellé passzolta. A folytatásban is nagyot küzdött a hazai gárda, nagy erőket mozgósítottak a gól megszerzése érdekében, de a véghajrá kezdetén eldöntötte a három pont sorsát a Puskás! Egy ellentámadás végén Soisalo centerezett jobbról, középen pedig Nissilä senkitől sem zavartatva 6 méterről passzolt a kapu jobb oldalába, 0-3! A 80. percben még tovább nőhetett volna a különbség a felek között, miután Nagy Zsolt lövése kijött Vargáról, a kipattanót pedig Soisalo centikkel a kapu mellé lőtte. A ráadásban még Pálinkás lövését védte Pécsi, így a hazaiaknak még a becsületgól sem jött össze, a Puskás pedig ezzel a győzelmével átmenetileg a tabella élére ugrott.

Kecskeméti TE – Puskás Akadémia 0-3 (0-2)
Helyszín:
Széktói Stadion Vezette: Berke Balázs
Gólszerzők:
ill. Colley (31.), Nagy Zs. (36. – büntető), Nissilä (75.)
Sárga lapok: Zsótér (16.), Szabó (58.), Pálinkás (72.) ill. Szolnoki (18.), Colley (50.)
Kiállítás:ill.-

Kecskeméti TE: Varga – Katona L., Belényesi, Szabó (Rjasko 68.) – Zeke, Zsótér (Pálinkás 46.), Nikitscher, Vágó (Montiel 76.), Nagy K. (Vattay 83.) – Katona B. (Berki 83.), Lukács Vezetőedző: Gera Zoltán

Puskás Akadémia: Pécsi – Maceiras, Golla, Stronati, Szolnoki (Mondovics 81.) – Nissilä (Vékony 90.), Favorov – Soisalo, Levi (Duarte 63.), Nagy Zs. – Colley (Plsek 63.) Vezetőedző: Hornyák Zsolt

A mérkőzés összefoglalója:

A 10. forduló eredményei és további programja:

Szombat:
Debreceni VSC – Paks 0-5
Diósgyőri VTK – MTK Budapest 0-2
Újpest – Nyíregyháza 1-0

Vasárnap:
Kecskeméti TE – Puskás Akadémia 0-3
15:15 Zalaegerszeg – Győri ETO (Tv: M4 Sport)
17:45 Ferencváros – Fehérvár FC (Tv: M4 Sport)

A bajnokság aktuális állása:

Az állást biztosítja a Sofascore