Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eredivisie: idegenben nyert rangadót a százszázalékos PSV – KÖRKÉP

A holland bajnokság (Eredivisie) 9. fordulójában a hibátlan listavezető az egyik üldözőjével találkozott…

(Photo by Photo Prestige/Soccrates/Getty Images)

Az éllovas PSV Eindhoven a kilencedik fordulóban a kilencedik győzelmét aratta, miután hosszú emberelőnyben játszva 2-1-re diadalmaskodott az AZ Alkmaar otthonában. A hazaiak már az első tíz percben tíz emberre fogyatkoztak Wolfe kiállításával, a PSV pedig öt perc után kihasználta a létszámfölényt Luuk de Jong találatával. Nem sokkal később Noa Lang duplázta meg a vendégek vezetését. Ezt követően az eindhoveniek az eredmény megtartására törekedtek létszámfölényben, amely hibátlanul sikerült is. A hazaiak igyekezetét csak a legvégén koronázta siker, azonban egy kései becsületgólnál többre nem voltak képesek. A PSV továbbra is százszázalékos mérleggel vezeti a bajnokságot, ellenben az AZ sorozatbeli harmadik vereségével már csak ötödik a tabellán.

AZ Alkmaar – PSV Eindhoven 1-2 (0-2)
Gólszerzők: Kasius (90.), ill. L. de Jong (15.), N. Lang (22.)
Kiállítva: Wolfe (10.), ill.

A veretlen, ám több botlást is letudó Feyenoord a vártnál simábban, 5-1-re nyert a várakozáson felül szereplő Go Ahead Eagles vendégeként. A rotterdamiak már az első negyedóra végén megkezdték a gólgyártást, a szünetben pedig már három találattal vezettek. Brian Priske végig nagy kedvvel játszott és a második félidőben sem állt le, már 5-0-ra is vezetett, mire a GAE szépíteni tudott. A vendégek fölényes győzelme alkalmával az öt gólt öt különböző játékos szerezte. A Feyenoord négy-négy győzelemmel és döntetlennel a negyedik helyen áll a bajnokságban.

Go Ahead Eagles – Feyenoord 1-5 (0-3)
Gólszerzők: Edvardsen (81.), ill. Osman (15.), Milambo (22.), Q. Timber (44.), Ueda (58.), Carranza (77.)

A gyenge kezdés után lassan magára találó AFC Ajax 4-3-as győzelmet aratott a Heracles Almelo ellen idegenben. A bátran játszó hazai gárda az első félidőben kétszer is lépéselőnybe került, de az Ajax mindkétszer gyorsan válaszolt, így a szünetben 2-2-re álltak a csapatok. A félidőt követően jelentős változás törént, a csereként beállt Wout Weghorst találatával ugyanis a meccsen először az amszterdamiak kerültek lépéselőnybe. A Heraclesnek erre is volt válasza, a napi második gólját szerző Luka Kulenovic egalizált 3-3-nak, azonban a hajrában az Ajax tizenegyeshez jutott, Weghorst pedig bevitte a mindent eldöntő találatot. Győzelmével az Ajax feljött a harmadik helyre, ugyanannyi ponttal áll, mint a Feyenoord és az AZ.

Heracles Almelo – AFC Ajax 3-4 (2-2)
Gólszerzők: Kulenovic (12., 76.), Engels (28.), ill. Klaasen (25.), B. Traoré (34.), Weghorst (63., 82. – a másodikat büntetőből)
Kiállítva: De Keersmaecker (85.), ill.

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore