Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Női futsal: csoportelső lett a magyar válogatott

A magyar női futsal-válogatott az elmúlt napokban Szarajevóban lépett pályára világbajnoki selejtezőkön…

(Photo by Eóin Noonan – Sportsfile/UEFA via Getty Images)

A magyar női futsal-válogatott Norvégia és Fehéroroszország legyőzése után gól nélküli döntetlent játszott a házigazda Bosznia-Hercegovina ellen a szarejevói vb-selejtezőtorna utolsó napján.

A két korábbi győzelem azt jelentette, hogy a magyar válogatott számára a döntetlen is elég lett volna az első helyhez és a továbbjutáshoz, de a meccs elején kialakított helyzeteik is mutatták, hogy nem a döntetlen megszerzése a cél a találkozón. A helyzetek azonban kimaradtak, és az idő múlásával a házigazdák, akik kizárólag győzelemmel juthattak volna tovább az elitkörbe, egyre bátrabban kezdtek támadni, és helyenként nyomás alá tudták helyezni a a magyar kaput.

Torma Lilla kapus azonban remek napot fogott ki, és a második félidőben többször is nagy védéssel járult hozzá ahhoz, hogy a bosnyákok ne tudjanak gólt szerezni. A kétszer 20 perces játékidő végéig nem találtak be a csapatok, a 0-0-s végeredmény azt jelenti, hogy a magyar válogatott hét ponttal megnyerte a csoportját, és bejutott a vb-selejtező sorozat tavaszi elitkörébe, ahol a nyolc részt vevő csapatból négy biztosítja majd a helyét a fülöp-szigeteki világbajnokságra.

Az elitkör sorsolását október 31-én rendezik meg, a legjobb nyolc között a mieink mellett a spanyolok, a portugálok, a svédek, a finnek, a franciák, az olaszok és a lengyelek szerepelnek majd.

“A döntetlen megfelel a játék képének. Nem szerettük volna izgalmasra hagyni a végét, ezért próbáltunk végig letámadni, gólt szerezni, de kihagytuk a helyzeteinket. A második félidőben a hazaiak kockáztattak, nyomást helyeztek a kapunkra, Torma Lilla védéseire is szükségünk volt, hogy ne kerüljünk hátrányba. Előttünk is adódtak helyzetek, a lányok becsülettel küzdöttek a győzelemért, végül azonban döntetlennel sikerült kiharcolni a továbbjutást. Nagyon sokat dolgozott az egész csapat azért, hogy bejussunk Európa legjobb nyolc csapata közé, és a rengeteg befektetett energia meghozta a gyümölcsét. A legjobb nyolc között már egész más közegben, sokkal jobb csapatok ellen küzdünk majd meg, a világbajnokságra való kijutás a bravúrkategórián is bőven túlmutatna, de természetesen tavasszal is minden megteszünk a lehető legjobb szereplés érdekében” – nyilatkozta az mlsz.hu-nak Frank Tamás szövetségi edző az utolsó mérkőzés után.