Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Sorloth-dupla és Griezmann gól segített felállni az Atlético Madridnak a hátrányból – videóval

A spanyol labdarúgó-bajnokság (La Liga) 10. fordulójában az Atlético Madrid a Leganest fogadta. A “Matracosok” hátrányba kerültek, de sikerült megfordítaniuk az eredményt. 

(Photo by M Gracia Jimenez/Soccrates/Getty Images)

Sokkal jobban játszott az Atlético Madrid az első félidőben, azonban hamar hátrányba került, hiszen a 34. percben vezetést szerzett a Leganes, amikor Neyou vett le jól egy keresztlabdát, majd a kapu jobb felső sarkába lőtt. A 43. percben még Riquelmének volt egy helyzete, de a vendégek kapusa bravúrral védett.

A második félidőben is az Atlético Madrid volt fölényben, ami végül a 69. percben ért be az egyenlítéssel, amikor Sorloth lőtt a bal alsó sarokba. A gólt megelőzően Correa és Lino is próbálkozott, de nem tudták eltalálni a kaput. A 81. percben a vezetést is összejött, ekkor Simeone adott jó passzt, Griezmann-nak, aki a bal alsó sarokba bombázott. A 88. percben úgy tűnt, emberhátrányba kerül a madridi csapat, miután a játékvezető egyből felmutatta a pirosat Griezmann-nak, de végül a VAR segítségével megváltoztatta a döntését, és csak sárgát mutatott fel. Egy hosszú és feszültségekkel teli hosszabbítás következett, amelynek a végén at Atltico örülhetett, hiszen a 99. percben Sorloth duplázott, miután a kapu bal oldalába lőtt.

Atlético Madrid – Leganes 3-1 (0-1)
Helyszín: Metropolitano stadion Vezette: José Luis Munuera Montero
Gólszerzők: Sorloth (69. 90+9.) ill. Neyou (34.)
Sárga lap: Lenglet (30.), Galan (73.), Griezmann (81.), Simeone (90+2.), de Paul (90+8.) ill. Cisse (80.)
Kiállítás: – ill. –

Atlético Madrid: Oblak, Galan, Lenglet (Gimenez, 64.), Witsel, Molina (Lino, 46.) Griezmann, Koké (de Paul, 57.), Barrios, Riquelme (Simeone, 5.), Sorloth, Correa (Alvarez, 57.). Vezetőedző: Diego Simeone

Leganes: Dmitrovic, Rosier, Poirrier, Nastasoc, Hernandez (Franquesa, 83.), Neyou, Tapia, Cisse (Garcia, 83.), Cruz (Munir, 68.), Raba (Lopez, 68.), de la Fuente (Haller, 77.). Vezetőedző: Borja Jimenez

A 10. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Alaves – Real Valladolid 2-3

Szombat:
Athletic Club – Espanyol 4-1
Osasuna – Real Betis 1-2
Girona – Real Sociedad 0-1
Celta Vigo – Real Madrid 1-2

Vasárnap:
Mallorca – Rayo Vallecano 1-0
Atlético Madrid – Leganes 3-1
18:30 Villarreal – Getafe (Tv: Spíler 2)
21:00 Barcelona – Sevilla (Tv: Spíler 2)

Hétfő:
21:00 Valencia – Las Palmas (Tv: Spíler 2)

A bajnokság aktuális állása:

 

Standings provided by Sofascore