Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: menesztette edzőjét a sereghajtó VfL Bochum! – Hivatalos

A német bajnokságban (Bundesliga) szereplő VfL Bochum együttese hivatalos oldalán bejelentette, hogy menesztette vezetőedzőjét, Peter Zeidlert, illetve a sportigazgató, Marc Lettau munkáját is megköszönték.

(Photo by Ralf Ibing – firo sportphoto/Getty Images)

Pocsékul kezdte a 2024/2025-ös idényt a VfL Bochum együttese, amely az előző szezon végén hatalmas csatában őrizte meg élvonalbeli tagságát a Düsseldorf elleni osztályozón. A kék-fehérek viszont most mutatott formájukkal az osztályozós helytől is nagyon távol állnak, 7 fordulót követően ugyanis mindössze egyetlen pontot tudott gyűjteni a csapat. Az 1 döntetlent és 6 vereséget felmutató gárda, amely búcsúzott a Német Kupától is, a Hoffenheim elleni 3:1-es bajnoki kudarcot követően válságértekezletet tartott, ahol úgy döntöttek, hogy menesztik a nyáron kinevezett Peter Zeidler vezetőedzőt, illetve Marc Lettau sportigazgatót.

A klub arról még nem közölt információt, hogy kikkel pótolja a két távozó szakembert, de az biztos, hogy az új vezetőedzőnek nem lesz könnyű dolga a következő hetekben. A sereghajtó ugyanis a következő 4 fordulóban az előző szezon három dobogósával (Bayern München otthon, Bayer Leverkusen otthon, VfB Stuttgart idegenben) fog összecsapni, illetve a mostani idényt kiváló formában kezdő Eintracht Frankfurt otthonába is el fognak látogatni.