Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: a Bayer Leverkusen sztárját szerződtetné jövő nyáron a Manchester City! – sajtóhír

A legfrissebb sajtóhírek szerint az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Manchester City együttesének legfőbb célpontja jövő nyáron a Bayer Leverkusen sztárja, Florian Wirtz lesz.

(Photo by Hesham Elsherif/NurPhoto via Getty Images)

A Sky in Germany és Florian Plettenberg legfrissebb beszámolói alapján a Manchester City legfőbb kiszemeltje a jövő nyári átigazolási időszakban nem más, mint a Bayer Leverkusen és a német válogatott sztárja, Florian Wirtz. A még mindig csak 21 éves futballistának kulcsszerepe volt abban, hogy a Leverkusen az előző szezonban veretlenül megnyerte a Bundesligát, a Német Kupát is elhódították, míg az Európa-ligában a döntőig meneteltek. A támadó középpályás a most futó idényt is kiválóan kezdte, 11 mérkőzést követően 6 gól és 2 gólpassz áll a neve mellett. A “Gyógyszergyáriak” mezében évek óta nyújtott teljesítményével nem meglepő módon Európa legnagyobb sztárcsapatainak a figyelmét is felhívta magára, de a hírek szerint a legfőbb kérője a Manchester City gárdája lehet, ahol Kevin De Bruyne hosszú távú örököseként tekintenének a német játékosra. A Citynek ugyanakkor komoly ellenlábasai is lehetnek a nyár folyamán, ugyanis a Manchester United, az Arsenal, a Liverpool, a Bayern München és a Real Madrid gárdája is szeretné a soraiban tudni a jövő futballjának egyik legnagyobb csillagát, miközben a Leverkusen épp szeretné meghosszabbítani Wirtz jelenlegi, 2027 nyaráig érvényes szerződését.

Florian Wirtz 2020 nyarán került fel a Bayer Leverkusen felnőttei közé. A klub színeiben azóta 163 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 47 gólt és 51 gólpasszt jegyzett. Piaci értékét 130 millió euróra teszi a transfermarkt.