Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: Chris Wood góljával legyűrte a Crystal Palacet a Nottingham! – videóval

Az angol bajnokság (Premier League) 8. fordulóját a még nyeretlen Crystal Palace mérkőzése zárta, akik a Nottingham Forest otthonában léptek pályára.

(Photo by Ritchie Sumpter/Nottingham Forest FC via Getty Images)

Az 5. percben alakult ki a mérkőzés első komoly lehetősége Eze révén, akinek a tizenhatoson kívülről elengedett lövése centikkel zúgott el a jobb felső sarok mellett. A hazaiak részéről az első nagyobb helyzet a 16. percben alakult ki, amikor egy szöglet után Wood fejesét Lerma tudta a gólvonal előtt blokkolni, majd nem sokkal később egy újabb beadás ismét az új-zélandi támadó fejét találta meg, ám ez a fejes kevéssel a kapu bal oldala mellett hagyta el a játékteret. A 20. minutumban egy labdaszerzés után Nketiah vállalkozott egy távoli lövésre, a kifelé csavaródó kísérlete pedig végül a kapufát érintve kerülte el Sels kapuját. Két perccel később a hazaiak is közel jártak a vezetés megszerzéséhez, Yates fejese azonban a hosszú kapufát találta el. A játékrész vége előtt még több apróbb lehetőséget lehetett feljegyezni, de a ráadás utolsó perceiben ismét nagyon közel került a gólszerzéshez a hazai gárda. Egy balról érkező beadást Wood ért el középen, erőt viszont már nem tudott tenni a lövésbe, így Henderson könnyedén hárítani tudott.

A második játékrész első veszélyes lehetőségére az 53. percig kellett várni, amikor egy jobbról érkező beadás Eze elé pattant, az ő közeli lövését azonban bravúrral védeni tudta Sels. A 61. percben ismét a hazaiak kapusától volt szükség egy nagy védésre, aki ezúttal Eze távoli lövését tudta ujjheggyel a lécre tolni. Azonban hiába tűnt aktívabbnak a Palace, a félidő közepén megszerezte a vezetést a Nottingham! Chalobah fejelte rossz helyre a labdát, amit Wood kapásból kapura tűzött, Henderson pedig nem tudta kiütni a jobb alsóba tartó játékszert, 1-0! A 70. percben Henderson is bemutatott egy nagy védést, aki Anderson megpattanó lövését tudta lábbal hárítani, meccsben tartva ezzel csapatát. A 81. minutumban nagyon közel járt az egyenlítéshez a Palace, Schlupp jobb felsőbe tartó lövését azonban nagy bravúrral szögletre tolta Sels. A londoni csapat az utolsó pillanatokig küzdött, és ment előre az egyenlítés érdekében, de nem tudták áttörni a Nottingham masszív védelmét, így a hazai csapat otthon tartotta a három pontot, a Palace pedig 8 forduló után is nyeretlenül áll a tabella hátsó szegletében.

Nottingham Forest – Crystal Palace 1-0 (0-0)
Helyszín:
City Ground Vezette: T. Robinson
Gólszerző:
Wood (65.) ill.-
Sárga lapok:
Anderson (60.), Dominguez (69.) ill. Lerma (6.), Kamada (42.), Munoz (90+5.)
Kiállítás:
ill.-

Nottingham Forest: Sels – Moreno (Williams 78.), Murillo, Milenkovic, Aina – Dominguez, Yates – Hudson-Odoi (Sosa 84.), Anderson (Morato 78.), Elanga (Jota Silva 63.) – Wood (Awoniyi 84.) Vezetőedző: Rui Pedro Silva

Crystal Palace: Henderson – Lacroix, Guehi, Chalobah – Munoz, Hughes (Sarr 74.), Lerma, Mitchell (Schlupp 74.) – Kamada (Agbinone 88.), Eze – Nketiah (Mateta 66.) Vezetőedző: Oliver Glasner

A mérkőzés összefoglalója:

Hamarosan…

A 8. forduló eredményei:

Szombat:
Tottenham – West Ham United 4-1
Fulham – Aston Villa 1-3
Ipswich Town – Everton 0-2
Manchester United – Brentford 2-1
Newcastle United – Brighton 0-1
Southampton – Leicester City 2-3
Bournemouth – Arsenal 2-0

Vasárnap:
Wolverhampton – Manchester City 1-2
Liverpool – Chelsea 2-1

Hétfő:
Nottingham Forest – Crystal Palace 1-0

A bajnokság aktuális állása:

Az állást biztosítja a Sofascore