Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Teniszezőnek állt az egykori legendás uruguayi labdarúgó

Az uruguayi válogatott egykori meghatározó játékosa sikertelen labdarúgó-edzői pályafutása után másik sportágat választott…

(Photo by Europa Press/Europa Press via Getty Images)

Az egykori kiváló uruguayi csatár, Diego Forlán labdarúgó-pályafutása befejezése után profi teniszezőként próbálja ki magát.

A 45 éves egykori csatár november 11. és 17. között részt vesz a montevideói challger-tornán, méghozzá a férfi párosok versenyében fog rajthoz állni az argentin Federico Coria oldalán.

“Szeretem a kihívásokat, jó lesz megnézni, mit tudok külföldi vetélytársakkal szemben” – fűzte hozzá Forlán.

Forlán annak idején, 2002-ben igazolt át az argentin Independiente csapatától az öreg kontinensre, és két éven át a Manchester United futballistája volt, majd Spanyolországban tudta letenni a névjegyét a Villarreal (2004-2007) és az Atlético Madrid (2007-2011) csapataiban. Később még a milánói Interben volt egy próbálkozása, majd Dél-Amerikában és a Távol-Keleten is megfordult, de régi formáját már nem tudta idézni, és a sérülések sem kerülték el őt. Edzőként is kipróbálta magát, azonban hazájában a Penarol és az Atenas kispadján sem töltött el hosszabb időt.

Az uruguayi válogatott címeres mezében Forlán neve mellé 36 találat került 112 meccs alatt, és természetesen tagja volt a 2010-es világbajnokságon negyedik helyezést elérő nemzeti együttesnek.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!