Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: hamarosan aláírja új szerződését az RB Leipzig védője! – sajtóhír

A legfrissebb sajtóhírek szerint a német bajnokságban (Bundesliga) szereplő RB Leipzig együttese mindenben megállapodott középhátvédjével, Castello Lukebával a szerződése meghosszabbításáról.

(Photo By Dennis Agyeman/Europa Press via Getty Images)

Német sajtóértesülések, illetve Fabrizio Romano legfrissebb beszámolója alapján is közel a bejelentés az RB Leipzig részéről Castello Lukeba szerződéshosszabbításával kapcsolatban. A francia játékost tavaly nyáron 30 millió euró ellenében szerződtette a lipcsei alakulat a Lyon csapatától, azóta pedig a védő kulcsjátékossá nőtte ki magát Marco Rose keze alatt. Ennek eredményeképp a vezetőség egy új szerződéssel jutalmazná meg a 21 éves játékost, akinek a jelenlegi megállapodása 2028 nyaráig érvényes. A hírek szerint az új kontraktus 2029 nyaráig fog szólni, ezzel együtt pedig Lukeba fizetését is meg fogják emelni.

A másik indok, amiért a Leipzig új szerződést köt a védővel, az az, hogy jelzést küldjenek a Lukeba iránt érdeklődő sztárcsapatoknak, a francia játékos ugyanis olyan klubok kívánságlistáján szerepel, mint a Real Madrid, a Liverpool és a Manchester United. Ettől függetlenül az RB kész lesz meghallgatni a 2025 nyarán érkező ajánlatokat a középhátvédért, ám így még jobb helyzetből ülhetnek majd a tárgyalóasztalhoz.

Castello Lukeba az RB Leipzig színeiben eddig minden sorozatot figyelembe véve 50 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 1 gólt jegyzett. Piaci értékét 40 millió euróra teszi a transfermarkt.