Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Elvesztette támadóját a Real Madrid az El Clasicóra

A spanyol labdarúgó-bajnokság (La Liga) következő fordulójában játsszák a Real Madrid és a Barcelona összecsapását, az El Clásicót, azonban a fővárosiak elvesztették egyik támadójukat. 

(Photo by Mateo Villalba/Getty Images)

A Real Madrid támadója, Rodrygo, nem léphet pályára a szombati El Clásicón a Barcelona ellen jobb lábának izomsérülése miatt.

Rodrygo a Borussia Dortmund elleni 5-2-es Bajnokok Ligája-győzelem hajrájában sérült meg, és a 85. percben Aurelien Tchouameni váltotta. A 23 éves játékos csütörtökön MRI-vizsgálaton esik át, hogy megállapítsák a sérülés súlyosságát, de a teszteket előbb nem lehet elvégezni a belső vérzés lehetősége miatt, ami elhomályosíthatná az eredményeket.

Rodrygo ebben a szezonban 13 mérkőzésen lépett pályára a Real Madrid színeiben, köztük mind a 10 La Liga-meccsen, bár Carlo Ancelotti csapatában csupán hat alkalommal volt kezdő.

A brazil hiányzása miatt valószínű, hogy Tchouameni vagy Eduardo Camavinga kerülhet a kezdőbe, miközben Jude Bellingham előrébb kerülhet a középpályán, aki Vinícius Junior, valamint Kylian Mbappé mellett vezetheti a támadósort.

A Real Madrid három ponttal marad le a Barcelona mögött a La Liga élén, de ha nyernek a szombati hazai mérkőzésen, akkor az élre ugorhatnak.

Ancelotti csapata november 2-án Valenciába utazik, majd három nappal később a Bajnokok Ligájában az AC Milant fogadják, és október 9-én az Osasuna ellen lépnek pályára a hazai bajnokin, mielőtt a novemberi válogatott szünet kezdetét veszi.