Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Libertadores-kupa: a Botafogo kiütötte a Penarolt az elődöntőben – videóval

Szerdáról csütörtökre virradóra rendezték a Libertadores-kupa elődöntőjének második párharcában az első mérkőzést…

(Photo by Wagner Meier/Getty Images)

A Botafogo a második félidőben szerzett öt góljával 5-0-ra kiütötte az uruguayi Penarolt a Libertadores-kupa elődöntőjének első felvonásán. A riói gárda már az első játékrészben is aktívabban futballozott, azonban kevés lehetőséget alakított ki, és a mezőnyfölénye ekkor még a gólok számában sem mutatkozott meg. Az első játékrész gól nélküli döntetlennel ért véget. A szünet utáni folytatásban tovább nyomott a Botafogo, amelynek nemsokára az eredménye is meglett. A gólgyártást Jefferson Savarino nyitotta az 51. percben, aki Luiz Henrique kiugratását követően talált be közelről. Néhány perccel később egy szöglet utáni lecsorgó labdát Alexander Barboza kotort be a hálóba, majd Jefferson Savarino önmaga második, csapata harmadik találatát is bevitte, miután erős, lapos lövésébe Aguerre kapus csak beleérni tudott. A Fogo nyolc percen belül lőtt három góllal küldte padlóra ellenfelét. Az uruguayiak némileg rendezni tudták a soraikat, de képtelenek voltak kijönni a szorításból. A 73. percben született meg a negyedik találat, Luiz Henrique egy kiugrás végén elegáns mozdulattal emelt a hálóba. Kisvártatva Igor Jesus állította be az odavágó végeredményét, aki közelről egy kipattanót fejelt Aguerre felett a gólvonal mögé. A Botafogo története első Libertadores-kupa-döntőjére készülhet, ha megtartja ötgólos előnyét a montevideói visszavágón.

A párharc második mérkőzését a jövő héten rendezik, és a Penarolnak csodára lenne szüksége hozzá, hogy egyáltalán még szorossá tudja tenni a párharcot.

Botafogo – Penarol 5-0 (0-0)
Gólszerzők: Savarino (51., 59.), A. Barboza (55.), Luiz Henrique (73.), I. Jesus (79.), ill.

 

Libertadores-kupa, elődöntő, első mérkőzések

Atlético Mineiro – River Plate 3-0
Botafogo – Penarol 5-0

Az egyes párharcok visszavágóit a jövő héten rendezik.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!